Politic

Consilieri locali nervoşi şi încrâncenaţi, în şedinţă, la Plosca

DSCF1120Ioan DUMITRESCU

Şedinţa Consiliului local al comunei Plosca a fost una un pic agitată. În urma schimbării majorităţilor politice din Consiliu, majoritari sunt consilierii PSD, şase, împreună cu cei de la UNPR, trei, şi unul de la PP-DD, restul de şase consilieri locali sunt de la PNL. Din cei şase liberali, unul dintre ei, Vasilică Ene, are mai mult de trei absenţe consecutive de la şedinţe, dar şi-a înaintat şi demisia. Absent de la şedinţă a fost şi Dabu Nelu, de la PSD, căruia i s-a solicitat demisia. S-a mai solicitat eliberarea din funcţia de consilier şi lui Mocanu Ionel, care, pe perioada de timp cât a fost în vigoare Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului numărul 55, prin care se permitea migrarea consilierilor de la un partid la altul, dar o singură dată, a avut trei opţiuni, către PLR, UNPR şi independent.

Grupul social-democraţilor din Consiliul local Plosca a solicitat validarea lui Cioacă Nicolae, consilier supleant, în locul lui Dabu Nelu, în aceeaşi şedinţă, dar secretarul primăriei Soare Daniela le-a atras atenţia consilierilor că nu este legală o validare decât în şedinţa de Consiliu următoare, în aceasta doar constatându-se eliberarea lui Dabu Nelu din funcţie.

De remarcat faptul că majoritatea consilierilor locali din comuna Plosca au o stare de nervozitate şi o încrâncenare politică demnă doar de campanie electorală, şi neproductivă pe perioada mandatului. Ei ar fi trebuit să se concentreze la această şedinţă de Consiliu local pe pagubele de la inundaţii, căci în comuna Plosca au fost inundate 21 de case în care a intrat apa, 43 de anexe din gospodării şi 106 curţi în care a intrat apa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.