Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Şedinţă a Consiliului Judeţean, animată de creşterea preţului apei potabile şi al canalizării

30 din cei 33 de consilieri judeţeni s-au întrunit joi, 24 august, în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ, pe ordinea de zi fiind trecute 19 proiecte de hotărâre. De departe, cel mai de interes, dar şi cel mai dezbătut proiect al şedinţei a fost cel privind acordarea unui mandat reprezentantului Consiliului Judeţean Teleorman în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Teleormanul”. Concret, în actul normativ adoptat de aleşii judeţeni este prevăzută desemnarea unui reprezentant al instituţiei, mandatat să aprobe modificarea preţurilor la apa potabilă şi a tarifelor la canalizare-epurare pe întreaga arie de operare de către APA SERV S.A.

“Prin adresa nr. 972 din 07.08.2017, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Teleormanul” a solicitat acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Judeţean Teleorman în Adunarea Generală a Asociaţiei pentru a aproba modificarea preţurilor la apa potabilă şi a tarifelor la canalizare-epurare pe întreaga arie de acoperire de către SC APA SERV SA Alexandria judeţul Teleorman. Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice a emis avizul nr.506212 din 3 iulie 2017 privind modificarea preţurilor la apa potabilă şi a tarifelor la canalizare-epurare pe întreaga arie de acoperire de către SC APA SERV SA Alexandria, Teleorman”, se arată în expunerea pe motive a proiectului de lege.

Conform avizului menţionat, sunt aprobate preţul/tariful la serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare pentru populaţie şi pentru restul de utilizatori, astfel că pentru apa potabilă produsă, transportată şi distribuită pe întreaga arie de operare, preţul va fi majorat la 4,25 lei/mc (inclusiv TVA) pentru populaţie şi 3,90 lei/mc (inclusiv TVA) pentru restul utilizatorilor. Pentru canalizare-epurare noile tarife vor fi de 2,82 lei/mc (inclusiv TVA) pentru populaţie şi 2,37 lei/mc (inclusiv TVA) pentru restul utilizatorilor.

Aşa cum era de aşteptat, proiectul de hotărâre a stârnit discuţii în rândul aleşilor judeţeni, mai ales că la şedinţă a luat parte şi directorul APA SERV, care a încercat să justifice necesitatea modificării tarifelor, în sensul creşterii acestora.

Explicaţiile primite nu i-au mulţumit prea tare pe liberali, care au ţinut să scoată în evidenţă problemele cu care se confruntă locuitorii judeţului atunci când vine vorba de calitatea apei potabile, un exemplu concret adus în acest sens fiind cazul municipiului Roşiorii de Vede.

Preşedinţele Consiliului Judeţean, Dănuţ Cristescu, a cerut ca, până la următoarea şedinţă, conducerea  SC APA SERV SA să pregătească un raport pentru fiecare sucursală din judeţ, care să conţină şi informaţii lămuritoare referitor la starea calităţii apei potabile la Roşiorii de Vede, precum şi referitor la starea staţiei de epurare.

Cu 11 voturi “împotrivă” venite din partea consilierilor PNL, proiectul de hotărâre a fost adoptat, iar Consiliul Judeţean şi-a desemnat reprezentantul în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Teleormanul”, acesta urmând să aprobe modificarea tarifelor la apă potabilă şi canalizare-epurare. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code