Eveniment

Ședință a Colegiului Prefectural, adaptată la starea de urgență

Având în vedere restricțiile de circulație și distanțarea socială, impuse de decretarea stării de urgență, ședința ordinară a Colegiului Prefectural s-a desfășurat online, în această lună, pe ordinea de zi fiind trecute patru puncte, între care și infomarea privind privind acțiunile desfășurate de Biroul Vamal de Interior Teleorman în anul 2019.

De asemenea, au fost prezentate și informări privind activitatea desfășurată de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Teleorman în anul 2019, precum și privind activitatea desfășurată pe anul 2019 de Direcția Județeană pentru Cultură Teleorman.

Totodată, a fost prezentată și o informare privind activitatea desfășurată de către serviciile publice și instituțiile publice, ale căror conducători sunt membri ai Colegiului Prefectural, în luna martie 2020.

În cadrul ședinței, directorul Direcției Județene pentru Cultură Teleorman, Ștefan Nedelcuță Apope, a cerut sprijin pentru transmiterea către primării a unui material cu privire la atribuțiile ce le revin, legat de eliberarea certificatelor de urbanism, a autorizațiilor de construcție sau reactualizarea planurilor urbanistice generale. În acest sens, prefectul județului, Liviu Dumitrașcu a propus ca materialul să fie redactat împreună cu Instituția Prefectului, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie transmis primăriilor din Teleorman.

De asemenea, prefectul Liviu Dumitrașcu le-a prezentat membrilor Colegiului Prefectural Ordinul comun al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/63/2020 privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca afect producerea secetei pedologice, document publicat deja în Monitorul Oficial. Instituția Prefectului a transmis, deja, o circulară primăriilor din județ cu privire la prevederile actului normativ, pentru informarea fermierilor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.