Economie

Secerişul în linie dreaptă – grâul a ajuns în hambare în procent de peste 70%

Dacă iniţial ploile au perturbat recoltarea culturilor cerealiere păioase, imediat ce vremea a intrat în normal, şi secerişul grâului a decurs fără probleme. Astfel, în Teleorman, secerişul grâului este efectuat în proporţie de 72% din suprafaţa de 169.520 de hectare.

Din situaţia prezentată de Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Teleorman, de pe suprafaţa de grâu recoltată până acum producţia medie este de 3.830 kg la hectar. Concomitent cu recoltatul grâului, combinele au intrat în lanuri şi pentru secerişul orzului şi a orzoaicei de toamnă, rapiţei şi triticalelor, culturi agricole ce ocupă o suprafaţă de aproximativ 90.000 de hectare. În ceea ce priveşte aceste culturi, potrivit purtătorului de cuvânt al DADR Teleorman, Stelian Găină, orzul este recoltat în proporţie de 97%, fiind obţinută o producţie medie la hectar de 3.780 kilograme, orzoaica de toamnă în proporţie de 94%, producţia medie obţinută fiind de 3.580 kg la hectar, triticalele au fost recoltate în procent de 50% din totalul suprafaţei cultivate, 4.200 de kilograme fiind obţinute în medie la hectar, iar rapiţa a fost adunată din câmp în peste 85% din suprafaţa cultivată, producţia medie la hectar fiind de 2.450 kilograme.

De altfel, odată cu adunarea recoltelor din câmp, agricultorii teleormăneni au efectuat eliberarea terenurilor de resturi vegetale de pe o suprafaţă de 110.500 hectare, iar pe o suprafaţă de 32.500 hectare au fost efectuate, deja, arături de vară. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.