Economie

Se scumpesc şcolile de şoferi

Regulile noi, pe care vor trebui să le respecte instructorii şi scolile auto, care intră în vigoare de miercuri, 13 noiembrie, vor avea drept consecinţă scumpirea cursurilor de şofat, iar cei care vor dori să obţină un permis auto vor scoate mai mulţi bani din buzunar decât în prezent.

Scumpirea şcolilor de şoferi şi, implicit, costurile mai mari pentru viitorii elevi, au la bază intrarea în vigoare de săptămâna viitoare, a noilor norme pentru autorizarea şcolilor şi a instructorilor auto, potrivit Ordinului 733/2013,  emis în luna mai, dar pus în aplicare abia acum întrucât instructorilor auto li s-a dat un termen de şase luni pentru a se pune la punct. Însă, de miercuri, 13 noiembrie, toţi cei care doresc sa mai pregătească şoferi, trebuie, în mod obligatoriu, să se alinieze noile reguli. Astfel, maşinile-şcoală trebuie neaparat sa fie dotate cu două camere de luat vederi (una sa filmeze în interior, iar cealalta spre exterior, traseul urmat), cu un sistem de poziţionare globală (GPS), iar toate informaţiile înregistrate trebuie să fie stocate pe suport electronic, pentru a fi păstrate pentru o perioadă de şase luni.

De asemenea, pentru a primi autorizaţii de funcţionare, instructorii trebuie să deţină spaţii adecvate procesului de învăţământ, să aibă un contract de prestări servicii cu o clinică medicală etc. Totodată, toţi cursanţii urmează să fie înregistraţi într-un Registru Naţional al Cursanţilor, pentru a împiedica examenele date “pe sub mâna”. Toate aceste modificări vor duce, o admit reprezentanţii şcolilor de şoferi, dar şi instructorii auto independenţi, la creşterea preţului cursurilor. (C.P.).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.