Social

Se reia examinarea pentru obținerea permisului de conducere

Activitatea de examinare pentru obținerea permisului de conducere va fi reluată, treptat, transmite Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Teleorman.

Potrivit sursei citate, programarea candidaţilor cărora le-au expirat dosarele de şcolarizare în perioada 16 martie -17 mai şi pentru care exista o programare prealabilă în sistem (proba practică) se va efectua prin intermediul şcolilor de conducători auto, cu informarea acestora.

Reprogramarea candidaţilor care au fost programaţi în perioada în care examinarea a fost suspendată se va face, din oficiu, cu respectarea ordinii de programare anterioară.

Reluarea activităţii de examinare la proba practică se va face începând cu data de 2 iunie, în timp ce examinarea la proba teoretică se va relua începând cu data de 15 iunie, pe baza programării online.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a examinării la proba practică, vor fi respectate cu stricteţe măsurile de protecţie în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus. Astfel, la locul de întâlnire comunicat candidaţilor pentru susţinerea probei practice, vor avea acces numai candidatul şi instructorul auto, iar activitatea de instruire se va desfăşura numai în spaţii deschise cu respectarea regulilor de distanţare socială.

Totodată, examinatorul, candidatul şi martorul vor purta echipamente de protecţie (masca) pe toată durata desfăşurării probei, în lipsa acestora putând fi refuzată susţinerea probei.

În autovehicul vor fi prezente maxim 3 persoane simultan, transmit reprezentanții instituției, iar şcolile de conducători auto vor asigura igienizarea autovehiculelor cu care se susţine proba practică, iar pentru ocupanţi va fi pus la dispoziţie un flacon de substanţă dezinfectantă.

De asemenea, se va scana temperatura corporală şi se va interzice susţinerea examenului în cazul în care aceasta depăşeşte 37,2 grade, iar din listele cu candidaţi vor fi excluse persoanele care figurează ca izolaţi la domiciliu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.