Eveniment

Schimbări la Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman

isj-teleorman-sediuMonica DUMITRESCU

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman s-a întrunit joi, 19 iunie, pentru a aproba “detaşarea în interesul învăţământului” pe funcţia de inspector şcolar a prof. Şerbănescu Elena de la Colegiul Naţional “Unirea“ din Turnu Măgurele şi a prof. Pălăduş Nela de la Colegiul Tehnic “David Praporgescu” tot din municipiul Turnu Măgurele. Ambele cadre didactice au primit aviz favorabil şi vor începe să exercite funcţia de inspector şcolar luni, 23 iunie. Prof. Şerbănescu Elena va îndeplini funcţia de inspector şcolar pentru educaţie permanentă, în timp ce prof. Pălăduş Nela a fost numită pe funcţia de inspector şcolar pentru discipline tehnice. Purtătorul de cuvânt al ISJ Teleorman, prof. Luminiţa Pinţur a făcut precizarea că ambele profesoare numite în aceste funcţii au gradul didactic I şi fac parte din Corpun Naţional de Experţi în Management Educaţional.

Cele două posturi au devenit vacante după ce prof. Florin Oriţă şi prof. Tatiana Nicolescu, ambii din Turnu Măgurele, şi-au dat demisia în data de 13 iunie din aceste funcţii.

Demisiile au ca motivaţie oficială probleme personale, însă vin în contextul schimbărilor din funcţii de conducere a membrilor PNL, după ce această formaţiune politică a părăsit USL şi, implicit, a ieşit de la guvernare. Prof. Florin Oriţă a recunoscut că este membru PNL, precizând însă că acest lucru nu are nicio legătură cu demisia sa, motivele fiind strict personale. Prof. Tatiana Nicolescu, celălalt inspector demisionar nu a dorit să facă nicio declaraţie presei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.