Schimbări la conducerea ADI Managementul Deşeurilor: Mihail Cojocaru a fost înlocuit cu Florin Piper-Savu

Mihail Cojocaru, primarul comunei Botoroaga, a fost schimbat din funcţia de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,,Managementul. Deseurilor Teleorman” în şedinţa Adunării Generale de luni, 15 ianuarie. Locul acestuia a fost luat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Piper-Savu.

“Este adevărat, m-au schimbat astăzi din funcţia de preşedinte. Schimbarea mea s-a făcut acum pentru că acum au reuşit să modifice statutul asociaţiei, lucru pe care se străduiesc să-l facă de vreo şapte luni. În statutul vechi scria clar că preşedintele este ales pentru un mandat de patru ani, dar nu se preciza nimic despre cum poate fi schimbat. Între timp, au modificat statutul şi au trecut şi această prevedere, că preşedintele poate fi schimbat, aşa că m-au schimbat. Clar nu pot accepta la conducerea asociaţiei un om de altă culoare politică, au vrut neapărat un social-democrat”,  a declarat Mihail Cojocaru referitor la schimbarea sa din funcţia de preşedinte al  Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,,Managementul Deşeurilor Teleorman”.

Primarul comunei Botoroaga a ţinut să precizeze că schimbarea sa nu are nicio legătură cu criza deşeurilor, despre care s-a vehiculat că ar fi gestionat-o defectuos.

“Schimbarea mea este clar una politică şi nu are nicio legătură cu criza deşeurilor. Mai mult, ţin să precizez că am gestionat aşa cum am putut mai bine situaţia dintre Eco Sud şi Polaris M Holding, după cum se ştie deja a existat o întâlnire între reprezetanţii celor două societăţi şi ai autorităţilor judeţene, s-a ajuns la concluzia că Polaris o să plătească datoria către Eco Sud eşalonat, deci situaţia s-a deblocat, cel puţin deocmadată. Ţin să precizez şi faptul că eu am avut tot timpul discuţii cu primarii din judeţ pentru ca aceştia să-şi respecte contractele încheiate cu Polaris şi să-şi achite datoriile, aşadar nu se pune problema unei lipse de interes din partea mea”, a mai spus Mihail Cojocaru. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code