Politic

Schimbarea viceprimarilor după refacerea majorităţilor tulbură apele în PNL

Despre încercarea lui Pîrvulescu de a impune viceprimari de la vechiul PNL în consiliile locale din judeţ unde, după ceea ce se vrea marea unire a vechiului PNL cu vechiul PDL, au fost refăcute majorităţile politice, nu mai este o noutate pentru nimeni.

Şi, pentru a reuşi să-şi pună oamenii în funcţii, mai ales acum când a fost uns ca şef plin al PNL Teleorman de Centru, după ce prima tentativă de schimbare a viceprimarilor s-a dovedit a fi un eşec, se pare că şeful liberalilor, Eugen Pîrvulescu, a convocat pentru perioada următoare, la sediul partidului, membrii consiliilor locale în care înfrăţirea celor două foste formaţiuni politice nu este văzută cu ochi buni, nici de o parte, dar nici de cealaltă.

Spre exemplu, Peretu, Plosca şi Nanov sunt localităţi teleormănene în care consilierii locali nu reuşesc deloc să treacă peste vechile orgolii şi să se pună de acord, astfel că cei doi copreşedinţi PNL, Cristi Barbu şi Eugen Pîrvulescu, joacă rolul de negociatori. Mai dă unul, mai lasă celălalt, că doar aşa se fac afacerile de succes.

Consilierii locali nu dau însă semne că s-ar lăsa înduplecaţi, vechile conflicte dintre democrat-liberali şi liberali de pe vremea defunctei USL nu sunt date uitării cu una, cu două. Iar spiritele pare că s-au încins şi mai tare după evenimentul prin care s-au aniversat 140 de ani de PNL, unde democrat-liberalii nu şi-au prea găsit locul. Mai mult, dincolo de declaraţiile publice ale celor doi copreşedinţi PNL, lucrurile în teritoriu sunt nici pe departe clare, mulţi dintre democrat-liberali neregăsindu-se în marele PNL. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.