Politic

Schimbarea viceprimarilor Alexandriei, o misiune imposibilă?

consiliul localCarmen Dumitrescu

Negocierea dintre PNL şi PSD privitoare la desemnarea liberalilor în funcţiile de viceprimar şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman începe să-şi arate efectele. Deşi, pe de o parte, declaraţiile social-democraţilor sunt foarte ferme în legătură cu intenţia schimbării acestora din funcţii, se pare că lucrurile sunt ceva mai complicate şi e foarte posibil ca lucrurile să nu se tranşeze în şedinţa ordinară a Consiliului local Alexandria din 18 iunie şi nici în viitoarea şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Teleorman. Dincolo de faptul că există o serie de artificii pe care cei în cauză le pot pune în aplicare pentru a-şi prelungi mandatele, e posibil să existe probleme şi în privinţa votului din Consiliul local Alexandria. Asta pentru că o serie de consilieri s-au exprimat în prealabil ca fiind împotriva schimbării lui Dan Popescu şi a lui Eduard Oprea, poziţia acestora de acum fiind rezultatul unei negocieri. Astfel, Florin Titirişcă a menţionat, printre altele, într-o conferinţă de presă că, din punctul lui de vedere, pentru ca schimbarea celor doi din funcţie să fie corectă ar trebui să se facă după ce doi consilieri ai PSD îşi vor da demisia, pentru a fi înlocuiţi cu doi liberali: “Vă spun părerea mea personală despre această chestiune. Ne întoarcem acum în 2012. Aţi văzut că acum ies colegii noştri liberali şi spun că a fost o negociere în 2012. Vă spun eu că în 2012 a fost o altă negociere. Numărul de consilieri locali ai PNL la Alexandria trebuie să fie 5. Şi asta trebuie să facă acum domnul Drăguşin. Să-şi dea demisia doi consilieri de la PSD sa vină doi de la PNL şi atunci… Atunci ar trebui să îşi dea demisia viceprimarii. Ei nu au majorităţi simple în multe consilii locale din judeţ. Se pare că există scris, eu nu cred că există scris, dar cred că la nivel de cuvânt lucrurile astea sunt clare…”

Pe la colţuri circulă, însă, alte variante de acţiune ale liberalilor pentru a-şi menţine actualele funcţii publice. Astfel, se pune problema ca Dan Popescu şi Eduard Oprea să urmeze calea lansată de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman şi să intre în concediu de odihnă. Ulterior, ei ar intenţiona să meargă pe varianta unui concediu medical prelungit, care să le asigure funcţiile până la prezidenţiale.

Tot pe la colţuri, dar de data aceasta, pe la colţurile social-democrate, circulă zvonul că schimbarea din funcţie a celor doi viceprimari se va face numai după o discuţie foarte serioasă în cadrul PSD, discuţie din care să reiasă clar în câte consilii locale majoritatea social-democraţilor este ameninţată de fuziunea liberalilor cu democrat-liberalii. Abia atunci, după evaluare, se va lua decizia schimbării celor doi, dacă aceştia nu vor face abuz de nişte mijloace incorecte, menite să le conserve actualele poziţii, în ciuda oricărei raţiuni şi a oricărui orgoliu personal.

One Comment

  1. Baietii destepti,dar cine le da concediu medical si pe ce motiv,Casa de sanatate este o institutie impanata politic.Doctorii care nu au fost in stare de nimic profesional sant sefi la casa.In Germania la un oras de 300 000 de de locuitori are 5 angajati.Oricum se va lungi la infinit,POPORUL VA PLATII,ca baieti destepti sa aiba un loc caldut de unde sa faca CAMPANIE ELECTORALA. Toate partidele tac intre lideri exista increngaturi nebanuite,iar poprul votant nu este interesat de nimic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.