Sport

Scandal în fotbalul judeţean – Război între FCM Alexandri şi AJF Teleorman

fcm 2 scanDespre ultimul scandal care a izbucnit în fotbalul judeţean, contestaţia pe care FCM Alexandria a făcut-o vizavi de dreptul de promovare în Liga a 3-a / dreptul de participare în Liga a 4-a al echipei Sporting Turnu Măgurele, am prezentat unele puncte de vedere în ultimele zile. Toată lumea aştepta punctul de vedere al FCM-ului, după ce AJF Teleorman a prezentat poziţia sa vizavi de cesiunea făcută în vara anului 2014 (Sporting Turnu Măgurele a cesionat atunci locul în Liga a 4-a de la Voinţa Salcia). De altfel, conducerea FCM Alexandria n-a ascuns faptul că a demarat o acţiune de contestare a dreptului de participare în campionat a clubului din Turnu Măgurele, pe care a depus-o la Comisia Naţionala de soluţionare a Litigiilor din cadrul FRF. Mai mult, FCM-ul a angajat reprezentant un specialist în litigii fotbalistice, iar acest caz va fi analizată la comisia federală în ziua de joi, 4 iunie 2015.

 

Iată punctul de vedere al FCM Alexandria, transmis prin preşedintele clubului, Bogdan Ciobanu.

«FCM Alexandria răspunde AJF Teleorman

Apreciem grija d-voastră domnule preşedinte Stan Prodan pe care o purtaţi clubului nostru, pentru a lămuri situaţia pe care nu FCM Alexandria a creat-o, din punct de vedere regulamentar, dar cred că singurul lucru cert este faptul că FCM îşi rezervă dreptul de a contesta decizia aprobată în Comitetul Executiv al AJF Teleorman, cu privire la cesiunea dintre Voinţa Salcia şi Sporting Turnu Măgurele, cesiune interzisă de FRF, întrucât Regulamentul AJF Teleorman, care a fost aprobat de Adunarea Generală fără a ţine cont de Statutul FRF şi FIFA, care prin art. 70, alin. 2, din Statut şi art. 4, pct. 5 din ROAF, reglementează prin dispoziţiile cu caracter obligatoriu, capitolul promovare-retrogradare, astfel că Regulamentul AJF Teleorman este lovit de nulitate.

La ultima Adunare Generală aţi prezentat o modificare de Statut a FRF, cu privire la renta viageră pe care o va primi preşedintele AJF atunci când îşi termină mandatul, rentă pe care o va stabili Adunarea Generală a AJF Teleorman, şi care a fost aprobată, acum mă faceţi să cred că această modificare este mai importantă decât art. 70 din Statutul FRF, pe care îl regăsim în Statutul AJF Teleorman modificat printr-un regulament intern. Din punctul nostru de vedere, conform art. 67.3 din ROAF, care spune că “asociaţiile judeţene de fotbal şi AMFB îşi vor elabora propriile regulamente privind organizarea activităţii fotbalistice la nivel judeţean în conformitate cu prezentul regulament. În caz de conflict între dispoziţiile acestui regulament şi regulamentele AJF/AMFB, regulamentul FRF prevalează,” şi nu mai suţineţi că cesiunile care s-au făcut de-a lungul anilor trecuţi, la care faceţi referire, au fost corecte din punct de vedere regulamentar, întrucât ele nu au fost contestate de alte cluburi, aşa că, domnule preşedinte al AJF Teleorman, dacî faceţi propriile reguli, nu eludaţi articolele importante din Statutul şi Regulamentul FRF. Cred că răspunsul d-voastră agresiv este un atac la adresa mea, cât şi a clubului FCM Alexandria.

Bogdan Ciobanu, preşedinte FCM Alexandria»

 

Ce spun articolele la care face referire FCM Alexandria

* Art. 70 din Statutul FRF: “dreptul unui club de a participa în campionatele naţionale depinde de meritul sportiv al acestuia. Un club se califică într-un campionat continuând să evolueze în acelaşi eşalon competiţional sau promovând ori retrogradând la sfârşitul unui sezon”; alin. 2: “Este interzisă orice modificare a formei juridice a clubului sau a structurii persoanei juridice (de exemplu, schimbarea sediului, denumirii sau culorilor clubului, sau cesiunea între cluburi şi/sau alte entitîţi juridice a participanţilor) în scopul facilitării primirii licenţei în detrimentul intregrităţii competiţiei”.

* Art. 4, pct. 5 din ROAF: “Este interzisă modificarea formei juridice, a structurii unui club sau orice operaţiune care are ca scop transmiterea/dobândirea dreptului de participare în competiţii sau/şi facilitarea obţinerii licenţei. Constituie modificări ale formei juridice sau ale structurii unor cluburi ori operaţiuni care sunt interzise următoarele: comasarea sau divizarea unor cluburi, schimbul de locuri între ele, schimbarea sediului în altă localitate, schimbarea denumirii, transferarea acţiunilor între cluburi sau cesiunea dreptului de participare făcută cu titlu oneros sau cu titlu gratuit. Aceste modificări sau operaţiuni sunt interzise numai în măsura în care sunt făcute în detrimentul intregrităţii competiţiei sportive şi numai dacă au ca scop obţinerea dreptului de participare în competiţii sau/şi a licenţei. În orice situaţiem modificarea formei juridice sau a structurii unui club va fi permisă numai dacă se face dovada achitării tuturor obligaţiilor financiare”.

B. Pană

2 Comments

  1. valea oltului

    Daca Turnu Magurele a batut Alexandria in ambele meciuri, si termina cu 9 puncte in fata acestora, ce principiu al sportivitatii mai corect poate sa fie? Mai este o diferenta, Turnu are sponsor, iar Alexandria cheltuie de ani de zile bani publici fara folos, fara ca nimeni sa se sesizeze. Rusinos,rusinos, rusinos acest demers al echipei din Alexandria. De ce a-ti aprobat cesiunea dintre Turnu si Salcia si de ce a-ti cesionat voi locul in Liga 5 de la CSS Alexandria, daca acest procedeu este interzis ? Ciobanule daca esti asa corect, fa publice salariile antrenorilor si jucatorilor, si o sa va sara lumea in cap. Anul trecut va umilit Rosiori acum Turnu, dar randul vostru cand vine ma cheltuitorilor de bani publici ?

  2. observator

    Revin cu afirmatia ca o promovare se obtine pe stadion prin punctele acumulate de o participanta indiferent care ar fi ea,dar daca aceasta actiune se desfasoara intr-o asociatie care trebuie sa respecti si niste reguli stipulate intr-un regulament de desfasurare si a altor reguli ale forului suprem si aceste reguli au fost incalcate mi se pare normal ca cei care le-au incalcat sa suporte consecintele!Dupa parerea mea nu numai echipa cat si cei care i-a amagit fie intentionat fie din prostie(sigur sunt de ultima)respectiv pres. AJF,care nesimtitul are tupeul sa mai solicite si renta viagera dupa ce a igropat fotbalul judetean!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.