Eveniment

Scandal de proporţii la Lisa – Două victime au ajuns la Bucureşti, după ce s-au înjunghiat

spitalul judeteanÎn noaptea de miercuri spre joi, în comuna Lisa a izbucnit un scandal de proporţii între două familii de etnie romă. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Teleorman, Teodora Dragole, cinci persoane au pătruns în locuinţa unei alte familii, între cele două tabere iscându-se o altercaţie, care a degenerat în bătaie cu pumni, picioare, obiecte contondente şi cuţite. În timpul scandalului, cei implicaţi şi-au aplicat reciproc lovituri cu ce au avut la îndemână, cinci dintre bătăuşi, printre care şi două femei, au ajuns la spital la Zimnicea şi, ulterior, la SJU Alexandria.

În privinţa stării victimelor, purtătorul de cuvânt al SJU Alexandria, Cătălin Dumitraşcu, ne-a precizat că două dintre victime au ajuns în stare extrem de gravă la spital, cu plăgi înjunghiate şi alte lovituri în diferite zone ale corpului, respectiv la nivelul capului, braţelor, picioarelor şi abdomenului şi, după ce au fost stabilizate, au fost trimise la Bagdasar-Arseni, una pentru îngrijiri medicale, cea de a doua pentru investigaţii suplimentare.

Astfel, prima victimă, care a ajuns încă din noaptea scandalului la Bucureşti, s-a prezentat la UPU Alexandria cu “multiple fracturi de oase faciale, fractură de tibie dreaptă şi scapulă dreaptă, o plagă la nivelul scalpului şi una la gamba dreaptă, plus o plagă înjunghiată presternală, aceasta după ce a fost stabilizată fiind trimis de urgenţă încă de aseară la Bagdasar-Arseni pentru îngrijiri”, a precizat doctorul Dumitraşcu. Mai pe româneşte, pacientul a ajuns la spital bătut măr, cu faţa spartă, cu mâinile şi picioarele rupte, cu capul aproape scalpat şi înjunghiat în piept.

Cea de a doua victimă, care a fost transportată la acelaşi spital din Bucureşti, dar doar pentru alte investigaţii suplimentare, tot cu fel şi fel de plăgi şi tăieturi, a suferit în urma încăierării “o plagă scalpată fronto-occipitală, o plagă înjunghiată abdominală la nivelul hipocondrului drept, o plagă tăiată la nivelul regiunii cubitale cu interesare vasculară nervoasă. Pacientul a fost internat pe secţia de chirurgie unde s-a intervenit chirurgical, ulterior fiind ţinut sub observaţie. De asemenea, i s-au făcut o serie de alte investigaţii. În urma acestora s-a descoperit o fractură de os frontal plus o hemoragie subarahnoidiană şi joi a fost trimis pentru investigaţii suplimentare la Bagdasar-Arseni”, a precizat Cătălin Dumitraşcu. Celelalte trei victime au refuzat internarea, una având doar o plagă fronto-tempo-occipitală, plagă suturată la spital, după care acesta a plecat acasă, iar celelalte două victime, femei, nici măcar nu au acceptat îngrijirile medicale, ele fiind responsabile cu menţinerea stării nervoase şi de agitaţie. Adică au continuat scandalul la camera de gardă.

În ceea ce priveşte motivul pentru care aceştia s-au luat la bătaie, deocamdată se fac cercetări, a spus Teodora Dragole, purtător de cuvât IPJ Teleorman. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.