Eveniment

Scandal cu tentă sexuală în învăţământul teleormănean – O profesoară din Turnu Măgurele, protagonista unui videoclip erotic

IMG_2266Un filmuleţ de câteva minute postat pe site-ul unui post local de ştiri din Turnu Măgurele aruncă o pată pe imaginea învăţământului teleormănean. Protagonista în filmarea respectivă este Camelia Teodora Oprea, profesor suplinitor la Şcoala Gimnazială nr. 2 din Turnu Măgurele, care mimează un act sexual, prin videochat.

Aceasta neagă că ar fi vorba de videochat şi spune că se afla în intimitate cu prietenul ei, fără să ştie că este filmată. Mai mult decât atât, spune că filmarea, de a cărei existenţă nu ştia nimic, ar fi fost realizată pe când era studentă în ultimul an de facultate, respectiv în 2011, cu mult înainte să predea la catedră. “Toţi avem un trecut, fie că este sau nu descoperit”, se apără profesoara.

Camelia Teodora Oprea are 25 de ani, a absolvit cursurile Colegiului Tehnic “Sf. Haralambie” din Turnu Măgurele, apoi ale Facultăţii de Geografie din cadrul Universităţii “Spiru Haret” Bucureşti. Şi-a încercat norocul în mai multe domenii de activitate, ultimul loc de muncă din Bucureşti fiind pe postul de operator PC la o societate de asigurări, însă a considerat că îşi va găsi stabilitatea şi poate face o carieră în sistemul de învăţământ, aşa că anul acesta s-a înscris la concursul pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământul teleormănean. A obţinut nota 6,39 şi nu a reuşit să se titularizeze în învăţământ. A participat la şedinţele de repartizare a suplinitorilor pe posturile vacante şi a reuşit să obţină câteva ore, mai puţin de jumătate de normă, pe disciplina arte plastice, la Şcoala Gimnazială nr. 2 din Turnu Măgurele. Norocul se pare că începuse să îi surâdă după începerea anului şcolar. Cum postul de secretară a şcolii era disponibil, aceasta a dat mai întâi o mână de ajutor directorului şcolii, care mulţumit de prestaţia ei, intenţiona să propună în consiliul de administraţie al şcolii angajarea ei pe acest post. Încurajată de nota pe care a obţinut-o la examenul de titularizare în învăţământ anul acesta, Camelia Oprea îşi propusese să se pregătească în continuare şi să participe şi anul viitor, nerenunţând la ideea de titularizare în învăţământ.

Planurile acesteia au fost însă perturbate de nefericita întâmplare, păcatele tinereţii punând-o într-o situaţie incompatibilă cu profesia pe care a ales-o.

Aceasta pare destul de derutată şi pare că nu ştie ce va face pe viitor. Iniţial, a spus că intenţionează să-şi dea demisia din învăţământ pentru a nu aduce prejudicii unităţii de învăţământ. “Nu vreau ca imaginea şcolii să aibă de suferit din cauza mea”, a declarat profesoara.

Câteva minute mai târziu, aceasta părea însă hotărâtă să facă o plângere împotriva celor care au realizat filmuleţul, chiar dacă nu ştie cine sunt, considerând că i-au încălcat dreptul la intimitate, să rămână în învăţământ şi să aştepte rezultatele anchetei ce va fi demarată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman.

Directorul unităţii de învăţământ la care predă Camelia Teodora Oprea, prof. Adrian Niţu, are convingerea că în acest scandal este vizată unitatea pe care o conduce, şi chiar dacă nu îşi asumă acest lucru, pare să creadă că demisia profesoarei ar fi cea mai bună soluţie.

“Mie mi se pare un deserviciu făcut acestei unităţi şcolare, având în vedere că nicăieri nu se solicită o hârtie care să ateste moralitatea celor care vor să acceadă în învăţământ.

Pe de altă parte, e vorba de intimitatea persoanei respective, dacă se întâmpla în unitatea de învăţământ era altceva. Eu cred că dacă s-a întâmplat în intimitate domnişoara poate să solicite o anchetă”, a declarat directorul şcolii.

Cu privire la acest caz adus la cunoştinţa conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean de reprezentanţii mass media, inspectorul şcolar general adjunct prof. Emilian Vrăjitoarea a declarat: “Mă surprinde situaţia în care ne aflăm în acest moment, pentru că nu este demnă de un cadru didactic. Dacă dumneaei ştia că are astfel de preocupări mai vechi, sau mai noi nu trebuia să acceadă în învăţământ. Este o pată pe imaginea noastră. Vom lua în discuţie acest caz, mai întâi în comisia de disciplină a şcolii şi apoi în comisia de etică a Inspectoratului Şcolar. În funcţie de rezultatele anchetei se va lua o decizie”. (M.D.)

2 Comments

  1. pai si unde-i videoclipul cela? sa vedem daca e doar sex, ca din ala face toata lumea sau e si cu perversitati. ca daca o ia mumu sau in fund nu cred ca mi-as lasa copiii sa-i educe dumneaei.

  2. Bine ca dom’ profesor Nitu face copii prin diviziune celulara… Mironosite oltenesti care nu au auzit in viata lor de human rights …
    Nenea Nitu ar trebui dat afara pt ca a dovedit cat este de limitat si cretin; suntem in 2014 nu in 1500 😐

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.