Scade vârsta de pensionare pentru locuitorii din zonele industriale cu poluare remanentă/ Turnenii, vizați de amendamentul deputatului PSD Violeta Răduț

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor, care dezbate proiectul legii pensiilor, a aprobat marți, 11 decembrie, un amendament depus de secretarul comisiei, deputatul PSD de Teleorman Violeta Răduț, care prevede reducerea vârstei de pensionare, la cerere, în cazul unei categorii de persoane. Este vorba, potrivit amendamentulului care a mai fost anterior luat în discuție, însă a fost omis în forma adoptată de Senat, despre locuitorii din zonele industriale cu poluare remanentă, cum este și cazul municipiului Turnu Măgurele, unde a activat timp de ani de zile combinatul chimic Donau Chem.

Potrivit articolului nou introdus, “în termen de 180 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Sănătății şi Ministerul Economiei, metodologia de stabilire şi determinare a zonelor industriale cu poluare remanentă. Siturile cu potenţial de poluare remanentă sunt identificate şi nominalizate prin ordin comun al celor trei miniştri. Locuitorii din unităţile administrativ-teritoriale pot beneficia, la cerere, de reducerea vârstei de pensionare cu până la 2 ani, dacă au locuit şi lucrat 35 de ani în zona determinată prin ordinul comun, într-o rază de 4 km în jurul sitului contaminat”.

Reducerea vârstei standard de pensionare prevăzută nu poate fi cumulată cu nicio altă reducere reglementată de prezenta lege sau de alte acte normative, mai prevede amendamentul adoptat de deputații Comisiei de Muncă.

1 Comment

  1. Dhsie says:

    O proasta gramada! Mentorul ei fiind Veorica minunata!

Leave a Comment

*

code