Social

SC Termic Calor Serv SRL se poate apuca de treabă

Consiliul local al municipiului Alexandria a aprobat la începutul acestei săptămâni atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de producere, transport şi distribuţie a energiei termice către SC Termic Calor Serv SRL, societatea înfiinţată de Primăria Alexandria după ce Terma Serv a intrat în insolvenţă din pricina datoriilor acumulate.

Noua societate a obţinut astfel dreptul, dar şi obligaţia de a administra şi de a exploata intrastructura tehnico-edilitară aferentă acestui serviciu în aria administrativ teritorială a municipiului Alexandria. Sediul administrativ, centralele termice de cvartal CT3 şi CT 20, precum şi punctele termice PT5 şi PT 4 fac obiectul acestui contract care a fost aprobat în unanimitate de Consiliul local Alexandria. Contractul a fost încheiat pe 10 ani.

În sistemul de încălzire centralizat în muncipiul reşedinţă de judeţ mai sunt branşaţi peste 4500 de consumatori, însă iarna trecută au primit căldură doar puţin peste 1000 de consumatori, anul acesta numărul de consumatori ce vor primi căldură în sistem centralizat fiind aproximativ 800. Este vorba despre blocurile din Zona 100, B-urile din zona Poliţiei Municipale Alexandria, instituţie, de asemenea, beneficiară a serviciilor respective, blocurile din zona 200 şi blocul social 49 G.

Preţul gigacaloriei în acest an, la data semnării contractului sunt de 287,81 lei (fără TVA), până în momentul atingerii plafonului de 65 000 de euro al cifrei de afaceri al delegatului, respectiv 356,88 lei (cu TVA) după depăşirea acestui plafon. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.