Eveniment

“Săptămâna prevenirii criminalităţii”, la a noua ediţie

În intervalul 29.09-03.10.2014, la nivelul judeţului Telorman se va derula cea de-a noua ediţie a manifestării “Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

Ca în fiecare an, pe raza întregului judeţ se vor desfăşura activităţi structurate pe priorităţile naţionale stabilite pentru anul în curs, dar şi pe domeniul siguranţei rutiere.

Calendarul activităţilor ce se vor desfăşura în perioada de referinţă a fost prezentat, în cadrul unui breafing de către şeful Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Florin Dulcă, alături de smcs. Gabriel Ghiţă şi reprezentantul Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog Teleorman, Oana Ioan. Potrivit calendarului activităţilor în prima zi, 29 septembrie – Prevenirea delincvenţei juvenile, ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii s-au deplasat, împreună cu poliţistul de proximitate şi reprezentantul Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog Teleorman, în municipiul Alexandria, la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, unde au desfăşurat activităţi educativ-preventive cu elevii claselor a IX-a pe tema delincvenţei juvenile (prezentări power-point cu tema „Violenţa în mediul şcolar”, filme educative, legislaţie privind minorii, discuţii cu elevii şi cadrele didactice), totodată fiindu-le prezentate acestora consecinţele ce decurg în urma consumului de droguri şi substanţe etnobotanice.

30 septembrie este ziua dedicată prevenirii victimizării minorilor, zi în care ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii se vor deplasa, împreună cu reprezentantul fundaţiei „Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie” din judeţul Teleorman, în municipiul Turnu Măgurele, la Clubul Copiilor unde vor desfăşura activităţi educativ-preventive pe tema victimizării minorilor cu elevii din clasele primare şi gimnaziale (prezentări power-point, filme educative, discuţii cu elevii şi cadrele didactice). Ziua de 1 octombrie este ziua dedicată prevenirii furturilor. În această zi ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor organiza o activitate cu caracter informativ-preventiv, în comuna Vităneşti, ocazie cu care se va urmări pregătirea antivictimală a cetăţenilor cu privire la furturile din locuinţe şi dependinţe precum şi a furturilor de animale. În cadrul acestei activităţi se va organiza şi o întâlnire cu membrii Grupului de Acţiune Comunitară şi cetăţeni din localitate.

Pe 2 octombrie, zi destinată prevenirii infracţiunilor comise cu violenţă, ofiţerii teleormăneni vor organiza o activitate cu caracter informativ-preventiv, în comuna Nanov, ocazie cu care se va urmări pregătirea antivictimală a cetăţenilor cu privire la comiterea infracţiunilor comise cu violenţă, iar pe 3 octombrie se are în vedere siguranţa rutieră, în această ultimă zi fiind organizate activităţi cu caracter preventiv – educativ cu tematică rutieră în unităţile de învăţământ. La nivelul municipiilor şi oraşelor vor fi reactivate patrulele şcolare care vor acţiona, împreună cu poliţiştii rutieri, în zona unităţilor de învăţământ asigurând fluirea/defluirea elevilor la/de la orele de curs. De asemenea, poliţiştii teleormăneni vor organiza şi desfăşura, la nivelul întregului judeţ, o gamă amplă de activităţi preventive avându-se în vedere, în mod special, disciplinarea pietonilor, cât şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier. (C.P.)

IMG_1180

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.