Săptămână de foc pentru absolvenţii clasei a XII-a/ Probele scrise ale Bacalaureatului încep cu Limba şi literatura română

Săptămâna debutează cu emoţii pentru peste 2.200 de absolvenţi ai clasei a XII-a din judeţ, care vor susţine, în perioada 25-28 iunie, probele scrise ale Examenului de bacalaureat.

La nivel naţional, s-au înscris pentru a susţine probele scrise ale primei sesiuni a examenului de Bacalaureat peste 136.000 de absolvenţi de liceu, potrivit datelor făcute publice de Ministerul Educaţiei.

Potrivit informaţiilor furnizate, pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile, respectiv 118.856 de candidaţi din promoţia curentă şi alţi 18.015 din promoţiile anterioare.

Prima proba scrisă, respectiv cea la Limba si literatura română, va avea loc luni, pe 25 iunie, şi va fi urmată de Proba la Limba și literatura maternă, care este programată pentru marţi, 26 iunie. Proba obligatorie a profilului este programată pentru miercuri, 27 iunie, iar ultima proba scrisă, respectiv cea la alegere a profilului şi specializării, se va desfăşura joi, 28 iunie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie (până la ora 12.00), iar în aceeaşi zi, între orele 12.00 – 16.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Potrivit regulamentului de desfăşurare, rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 9 iulie.

Absolvenţii de liceu promovează sesiunea din 2018 a examenului de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, o serie de condiţii, respectiv: dacă au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 (şase) la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate, “nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”. Cu alte cuvinte, nota Comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. ion says:

    DRAGNEA PUSCARIEEEEEEE LASATI PROBELE ,LA PUSCARIE CU TARANUL.FITI CU DEMNITATE NU MAI ITI GAINI .PUSCARIEEEEEEE LIBERTATEEEE

Leave a Comment

*

code