Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Sancţiuni pentru elevii de la Şcoala Poroschia care au hărţuit şi agresat o profesoară în timpul orelor de curs

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a declanşat o anchetă la Şcoala Poroschia, după ce în mediul online a apărut o filmare în care un grup de elevi agresau o profesoară, chiar în sala de clasă, în timpul orei. Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, clasa în care a avut loc incidentul este cunoscută ca fiind una cu probleme, iar din efectivul de 14 elevi, 12 au luat parte la hărţuirea cadrului didactic.

“La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Teleorman s-a constituit o comisie de cercetare, formată din inspectori școlari și directorul CJRAE Teleorman. Comisia de cercetare s-a deplasat la unitatea de învățământ în data de 04.12.2017, în vederea cercetării condițiilor în care s-a desfășurat evenimentul mai sus menționat, a cauzelor care au generat un astfel de comportament și pentru stabilirea măsurilor legale care se impun, astfel încât un asemenea act de violență în școală să nu se mai repete. La unitatea de învățământ au fost convocați de către directorul unității de învățământ: elevii clasei a VIII-a, părinții elevilor respectivi, cadrele didactice care fac parte din consiliul clasei. Comisia de cercetare a purtat discuții  frontale, în grupuri mici și individuale cu elevii, cu părinții și cu profesorii clasei; au fost luate declarații scrise de la cei implicați și s-au analizat documente școlare (catalogul clasei și portofoliul dirigintelui clasei); s-au purtat de asemenea discuții și a fost consiliat cadrul didactic asupra căruia s-a manifestat actul de violență verbală și fizică”, se arată într-un comunicat de presă al ISJ Teleorman.

În urma anchetei, “pentru săvârșirea actului de violență fizică și verbală asupra unui cadru didactic de către elevii din clasa a VIII-a”, s-a stabilit sancţionarea cu mustrare scrisă şi scăderea mediei la purtare la 4 (patru) pentru cei trei elevi implicați direct în actul de agresiune, precum şi observaţie individuală pentru ceilalţi elevi prezenţi în clasă în momentul săvârșirii actului de violență  și care au avut o atitudine pasivă.

De asemenea, sancțiunile vor fi însoțite de consiliere individuală și de grup şi, având în vedere evenimentele petrecute, gravitatea acestora și actualul statut al elevului, Inspectoratul Școlar Județean consideră oportună organizarea unei dezbateri pentru stabilirea unor propuneri legislative care să aducă sancțiuni mai aspre față de astfel de acte reprobabile.

Profesoara agresată suplineşte la Şcoala Poroschia orele de Cultură Civică şi este în primul an de învăţământ. A susţinut examenul de titularizare anul acesta şi a obţinut media 8. Cum nu a găsit catedră titularizabilă, a optat pentru mai multe ore de suplinitor în mai multe şcoli.

În urma incidentului, cadrul didactic a refuzat să depună plângere penală la poliţie şi pentru că legislaţia în vigoare nu permite, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman nu poate lua decizia mutării profesoarei la altă şcoală, astfel că profesoara va preda, în continuare, la clasa cu probleme. (Violeta Mocanu)

3 Comments

  1. Adriana says:

    ..doar atat?..cunoscuti cu probleme , si doar atat?inteleg ca legislatia nu permite prea mult,dar o exmatriculare si mutare la alte scoli nu se putea? la alte scoli fiecare, si nu impreuna. daca vor sa se duca bine , daca nu, sa stea acasa iar parintii sa fie umpluti de amenzi ca sa se sature pentru absenteism . profesoara, buna rea,competenta sau nu,chiar nu conteaza, avea un statut,care trebuia respectat ! si nu va depune plangere de frica. si de golanasii in cauza, si de familiile acestora. de autosesizare au auzit organele in drept? adica chiar asa? eu nu zic sa-i spanzuram ,dar parca totusi..! sunt destul de mari sa poata fi pedepsiti mai aspru,fiindca astia lasati de capul lor sigur vor deveni infractorii de maine !

  2. Părinte says:

    Încurajarea acestor gesturi nu fac onoare învățământului!! Rușine ISJ Teleorman, școlile sunt pline de astfel de specimene de elevi și dacă nu se iau măsuri drastice se va întâmpla și m-ai rău!!!

  3. ADRIANA says:

    SI GOLANII O VOR BATE , IN CONTINUARE ! POATE O VOR OMORI ! ISJ TR. NU A AUZIT DE EXMATRICULARE !? ESTE STRIGATOR LA CER …ATITA INDIFERENTA SI SPALARE PE MIINI !

Leave a Comment

*

code