Eveniment

Sâmbăta neagră, pe şoselele din Teleorman

Şoselele din Teleorman sunt parcă din ce în ce mai nesigure, asta din cauza tot mai multor accidente de circulaţie care se petrec. Neatenţia la volan, neacordarea de prioritate, depăşirile neregulamentare sau nesemnalizarea corespunzătoare a mijloacelor de transport, în cazul bicicletelor şi al căruţelor, sunt printre pricipalele cauze care duc la accidente rutiere. La acestea se pot adăuga viteza excesivă şi consumul de alcool la volan.

Trei astfel de accidente rutiere s-au petrecut sâmbătă în judeţ, unul la primele ore ale dimineţii pe şoseaua de centură, cu care se pare locuitorii judeţului nu s-au obişnuit, mai ales în zonele unde trebuie să acorde prioritate. Anterior construrii centurii, drumurile spre Lăceni şi Mavrodin erau cu prioritate, însă acum la intersecţia cu şoseaua de centură trebuie acordată prioritate autorurismelor care circulă pe şoseaua ocolitoare a Alexandriei, aspect pe care şoferii teleormăneni îl ignoră. Astfel, pe fondul neacordării de prioritate, un Logan a fost izbit în plin de o autoutilitară în intersecţia de la Lăceni, în urma impactului şoferul Loganului fiind proiectat prin parbriz şi dus de urgenţă la spital în stare destul de gravă, iar copiii acestuia au suferit şi ei leziuni, însă nu foarte grave.

Un alt accident, a avut loc puţin după miezul nopţii, la ieşirea din Poroschia spre Ţigăneşti, unde un atelaj hipo a fost izbit cu putere din spate de un autovehicul, în urma impactului căruţa fiind spulberată la propriu şi pasagerii aruncaţi pe şosea. În urma impactului, cel puţin patru persoane au fost transportate la spital. Accidentul s-a produs, cel mai probabil, pentru că atelajul cu tracţiune animală nu ar fi fost semnalizat corespunzător.

Tot sâmbătă noaptea, la vreo două ore de la accidentul de la Poroschia, un alt incident în trafic, cu victime, a avut loc între Buzescu şi Nanov, unde şoferul unui autoturism Hyundai a încercat depăşirea unei alte maşini, Logan, şi, probabil din cauza pierderii controlului volanului cele două maşini s-au acroşat. Şoferul Hyundai-ului a rămas încarcerat fiind nevoie de o echipă de descarcerare pentru a putea fi scos din maşină şi ulterior a fost transportat la spital de un echipaj SMURD. În urma impactului, au mai rezultat cel puţin încă două victime, care au fost preluate de ambulanţă şi transportate, de asemenea la urgenţă pentru îngrijiri medicale. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.