Sâmbătă, Alexandria va găzdui Parada Europei

“Parada Europei”, evenimentul în cadrul căruia fiecare liceu din judeţ reprezintă într-un mod inedit şi cât mai original câte o ţară membră a Uniunii Europene, B.R.I.C.S. şi S.U.A., se va desfăşura sâmbătă, 12 mai, la Alexandria.

Şi, pentru că suntem în Anul Centenarului, ediţia din acest an a Paradei Europei va include şi prezentarea unui moment din istoria naţională, dedicat împlinirii a 100 de ani de la făurirea statului naţional unitar român.

Liceele participante au aflat, la jumătatea lunii martie, ce ţări vor reprezenta în cadrul competiţiei şi, de atunci, se pegătesc intens pentru spectacolul pe care îl vor oferi, la finalul săptămânii, alexăndrenilor şi nu numai.

Parada Europei este un eveniment dedicat zilei de 9 Mai şi are o tradiţie la nivelul judeţului Teleorman de peste un deceniu, este considerată ca fiind o sărbătoare a renaşterii şi a promovării idealurilor de libertate, demnitate, unitate, a promovării marii familii europene și a evenimentelor importante din istoria și cultura unor ţări europene, dar nu numai.

Evenimentul are drept principal obiectiv stimularea participării tinerilor teleormăneni la evenimentele comunităţii locale şi la acţiuni interactiv-educative, cu scopul creşterii responsabilizării faţă de valorile şi tradiţiile naţionale, europene şi universale. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code