Social

Salvarea teleormănenilor duce lipsă de medici şi ambulanţieri

ambulantaDeficit de cadre medicale la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman, asta pentru că instituţia dispune de trei medici cu competenţă pe urgenţă, iar cinci fără competenţă pe urgenţă, aceştia din urmă fiind şi în pragul pensionării, unul chiar anul acesta. “O mare problemă pe care o avem este lipsa de personal, mai ales a medicilor. Dacă aţi observat, solicitările cu medic nu sunt prea multe. Din pricină că Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria nu are anumite secţii, mulţi din pacienţi sunt trimişi în clinicile universitare, în special la Bucureşti, ceea ce ocupă din timpul medicului destul de mult, chiar şi din timpul echipajelor, de aceea avem şi o problemă la timpul de finalizare al unui caz. Şi nu avem un caz, avem de multe ori două, trei cazuri şi este dificil în gărzi când nu ai medic sau echipaje. Există numeroase situaţii în care medicul este plecat la o solicitare, iar între timp apare o altă solicitare critică, la care merg echipaje cu asistenţi medicali”, menţionează Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt al SJA Teleorman.

Popescu a precizat că, potrivit normativelor, SJA ar trebui să aibă cel puţin 10 medici, însă se descurcă cu 8, din care trei medici urgentişti şi cinci medici în prag de pensionare, dar fără competenţă pe urgenţă. Conducerea SJA a scos în repetate rânduri la concurs, chiar acum o lună s-a organizat concurs pentru două posturi de medic la ambulanţă, însă nu s-a prezentat nici un candidat. Pentru ca unitatea medicală să funcţioneze în condiţii normale mai este nevoie şi de ambulanţieri.

Conform normativului, spunea Cristian Popescu, “am avea deficit doar de doi ambulanţieri, dar nu s-a ţinut cont de specificul judeţului, că ambulanţele din Teleorman trebuie să transporte pacienţi şi în afara judeţului, comparativ cu centrele universitare unde finalizarea unei urgenţe are timp mai scurt ca la noi. Dacă de la Alexandria pleacă pe zi cel puţin un echipaj la Bucureşti, toate celelalte urgenţe trebuie preluate de celelalte echipaje, iar în tură de zi pe total judeţ sunt 20 de echipaje, din care 9 Alexandria, câte două la Turnu Măgurele, Zimnicea şi Videle, unul la Deparaţi şi 4 Roşiorii de Vede, şi 16 echipaje de noapte, din care 6 la Alexandria, unul la Deparaţi, câte două la Turnu Măgurele, Zimnicea şi Videle şi trei la Roşiorii de Vede”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.