Săli de cursuri și laboratoare noi, cantină-club și cămin studențesc, inaugurate cu ocazia deschiderii anului universitar la Facultatea de Ştiinţe şi Inginerie Alexandria

 

 

 

 

 

 

 

 

Facultatea de Ştiinţe şi Inginerie din cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte și-a deschis, marți, porțile pentru un nou an universitar. 155 de studenți au pășit în primul an de studii, iar 455 de studenți urmează cursurile facultății, la cele patru programe de studii, respectiv Economia comerțului, turismului și serviciilor, Administrație publică, Agricultură și Inginerie sisteme multimedia.

Odată cu deschiderea unui nou an universitar, au fost inaugurate în campusul de la Alexandria două clădiri reabilitate recent prin Compania Națională de Investiții, cu laboratoare, săli de curs și o bibliotecă cu un fond generos de carte, o cantină-club, dar și o sală de sport.

Deși își anunțase prezența la festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020, premierul României nu a mai ajuns la Alexandria, Guvernul fiind reprezentat la festivitate de Costin Mihalache, șeful cancelariei primului-ministru, care a dat citire mesajului transmis studenților de Viorica Dăncilă.

La ceremonie au luat parte și rectorul Universității Valahia, Călin D. Oros,    primarul municipiului Alexandria, Victor Drăgușin, președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, prefectul județului Florinel Dumitrescu, deputatul PSD de Teleorman, Violeta Răduț, dar și vicepreședintele CNCD Tatiana Sandu. De asemenea, au fost prezenți în aula facultății din Alexandria invitați din Bulgaria, de la Academia de Studii Economice de la Svishtov, profesori, studenți,

“Când am început acest proiect nu am știut cât de greu va fi, cât de frumos este astăzi în campusul universitar de la Alexandria și cât de binecuvântați am fost de Dumnezeu. Spun acest lucru deoarece am primit sănătate și putere să putem trece peste obstacole și să construim, să ajungem la ceea ce vedeți astăzi. Dacă în 2007 am pornit cu trei săli de clasă la o școală generală, timid, dar încrezători în proiectul nostru, am ajuns în 2019 să fim o facultate, Facultatea de Ştiinţe şi Inginerie Alexandria a Universității Valahia, cea mai tânără dintre cele zece pe care le are, să avem 455 de studenți, pe patru specializări, așa cum le știți, pe Științele administrației, pe Economia comerțului turismului și serviciilor, Agricultură și, cel mai nou program, dezvoltat acum doi ani, Inginerie sisteme multimedia. În plus, ne bucurăm de un campus frumos, care le oferă aproape toate posibilitățile studenților noștri și nu numai celor din județul Teleorman. Vă mărturisesc că peste 50 de studenți vin din Bucrești și din județele limitrofe, ceea ce este o mare încântare pentru noi ca dascăli și ca echipă care a construit la Alexandria un mediu academic. (…) După ce vom încheia activitatea în sală, vom merge să inaugurăm două clădiri frumoase în campusul nostru, realizate de Compania Națională de Investiții, la cererea noastră și a Primăriei Alexandria, spații de învățământ, avem șapte laboratoare noi și frumoase, avem o cantină-club pentru studenți și asta îmi încântă sufletul și îmi dă putere să merg mai depate în acest proiect alături de cei care îmi sunt alături”, a spus decanul Facultății, Conf. univ. dr. Ioana Panagoreț.

Costin Mihalache, șeful cancelariei primului-ministru, a dat citire mesajului transmis de Viorica Dăncilă și le-a urat studenților mult succes la debutul unui nou an universitar.

“Pentru voi, studenții ce de-abia ați trecut pragul facultății, este una dintre zilele reper din viața oricărui om, este ziua în care simțiți direct și profund că ați devenit adulți. Ați trecut cu brio examenul maturității, Bacalaureatul, obținând rezultate ce v-au condus aici. Pentru unii dintre voi, alegerea domeniului de studii a fost ușoară și clară, iar pentru alții provocarea începerii altui drum. Indiferent de unde proveniți, ce experiență anterioară ați avut, ce anume vă motivează în alegerea unei instituții de învățământ superior sau a alteia, astăzi începeți împreună o nouă etapă din viața dumneavoastră. Studenția este perioada în care vă definiți ca personalitate, în care studiați subiectele care vă pasionează și experimentați situații de viață ce vă pregătesc pentru viitor (…) Stagiile de practică, în orice formă sau durată, vă deschid noi orizonturi, vă ajută să vă cunoașteți între voi, studenți pasionați de același domeniu, și vă pot deschide calea spre un loc de muncă după absolvire (…) În acești ani de studenție, vi se vor testa anduranța, determinarea, veți lua decizii cu mare impact asupra viitorului vostru, veți învăța pe brânci, dar vă veți și delecta înțelegând mai multe despre viață, despre propria persoană și despre cei din jur”, a fost mesajul transmis de Viorica Dăncilă, prin intermediul șefului cancelariei primului-ministru, Costin Mihalache.

La rândul său, primarul Alexandriei, Victor Drăgușin a vorbit despre evoluția instituției de învățământ în cei 12 ani de existență în municipiul reședință de județ, dar și despre investițiile realizate în campusul universitar.

“Am spus de multe ori că o universitate nu este doar o clădire, nu reprezintă doar niște spații, niște laboratoare sau niște săli de clasă. Nu este doar o chestiune administrativă. Pereții se pot demola, se pot schimba și reconstrui, iar aici vedem cu toții cât s-a consolidat, cât s-a construit în ultimul deceniu. Singura ierarhie autentică este cea a valorilor spiritului, a modelelor și a calității nivelului de pregătite oferite studenților. Prin tot ceea ce s-a realizat aici, în ultimii ani, este evident că doar cooperarea directă dintre Universitatea Valahia, autoritățile guvernamentale, Consiliul Județean, Primăria Alexandria, toate aceste instituții au reprezentat un germene de schimbare și o evoluție importantă aici în campus. (…) Iată că astăzi putem discuta de un campus universitar aici, în Alexandria. Care nu este doar pentru Alexandria, ci și pentru județ și, de ce nu, pentru județele din sudul țării. Datorită viziunii și dăruirii multor oameni devotați, studenții învață în cele mai bune condiții acum, în săli de cursuri moderne și dotate la standarde europene, au la dispoziție un fond de carte generos, un cămin studențesc cu 80 de locuri, realizat cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale, o modernă și elegantă aulă universitară, cantină-club și noi laboratoare realizate în urma unor investiții prin Compania Națională de Investiții. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor ce au răspuns solicitărilor Primăriei Alexandria și au făcut posibil acest lucru și, în mod special, aș vrea să-i mulțumesc lui Adrian Gâdea, secretar de stat, pentru că Municipiul Alexandria a fost sprijinit corect și transparent de Ministerul Dezvoltării, nu doar pentru investițiile de aici, de la Universitatea Valahia din Alexandria, ci pentru multe alte obiective”, a spus primarul Alexandriei, Victor Drăgușin.

Leave a Comment

*

code