Economie

Salariile în Teleorman, mai mici decât în majoritatea judeţelor

Teleormănenii au rămas şi anul acesta printre românii cu cele mai mici salarii. Potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Statistică, în luna iunie, câştigul salarial mediu net la nivelul judeţului Teleorman a depăşit cu puţin 1200 lei. Raportat la câştigul salarial mediu net pe economie, teleormănenii au avut salarii mai mici cu aproximativ 24% mai mici decât conaţionalii lor. Altfel spus, teleormănenii au câştigat în medie lunar anul acesta cu 380 lei mai puţin decât ceilalţi români.

Cel mai mare câştig salarial mediu net la nivelul judeţului Teleorman în primele şase luni ale acestui an a fost înregistrat în domeniul serviciilor, iar cel mai mic în agricultură.

De altfel, cei mai mulţi teleormăneni sunt angajaţi în domeniul serviciilor, din totalul de 51632 salariaţi înregistraţi în Teleorman la sfârşitul lunii iunie 2013, 30543 activând în acest domeniu. În industrie şi construcţii sunt angajaţi 17209 teleormăneni, în timp ce în agricultură, vânătoare, silvicultură şi pescuit lucrează doar 3880 de teleormăneni. (M.D.)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.