Salarii mai mari pentru angajaţii Primăriei Roşiorii de Vede odată cu adoptarea noii grile de salarizare

Angajaţii Primăriei Roşiorii de Vede vor încasa salarii mai mari începând cu luna august, după ce, întruniţi în şedinţă de lucru joi, 26 iulie, cei 18 aleşi locali prezenţi în sala de şedinţe a Primăriei de la Roşiori au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea grilei de salarizare în vederea stabilirii salariilor lunare pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie” din Aparatul de specialitate al primarului Municipiului Rosiorii de Vede şi al celorlalte servicii publice din subordinea Consiliului local al municipiului Roşiorii de Vede.

Potrivit actului normativ adoptat de aleşii locali, în ceea ce-i priveşte pe funcţionarii publici din Primărie, la capitolul “funcţii publice de conducere”, cel mai mare salariu îl va avea secretarul Primăriei, respectiv 6.960 de lei brut, în timp ce arhitectul-şef va avea un salariu lunar brut de 6.670 lei. De asemenea, un şef serviciu câştigă, începând cu 1 iulie, 6.163 lei, iar un şef birou câştigă lunar 5.655 lei.

În ceea ce priveşte funcţiile publice generale de execuţie, potrivit noii grile de salarizare, cel mai mic salariu îl va încasa referent debutant, respectiv 1.885 lei brut, în timp ce, la polul opus, cel mai mare salariu îl va încasa un auditor superior, respectiv 5.055 lei.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte funcţiie contractuale de conducere, cel mai mare salariu lunar brut îl va avea un director, respectiv 5.945 de lei, pe când cel mai mic salariu va fi încasat de un şef birou, respectiv 5.22o lei.

De asemenea, pentru funcţiile contractuale de execuţiile pe grade şi trepte profesionale, salariile variază între 3.791 de lei pentru un consilier, expert, inspector de specialitate şi 1.740 de lei pentru un muncitor necalificat.

Salariile de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie” din Aparatul de specialitate al primarulul municipiului Roşiorii de Vede şi al celorlalte servicii publice din subordinea Consiliului local al municipiului Roşiorii de Vede au fost determinate prin înmulţirea coeficientului corespunzător fiecărei funcţii cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare. Modificarea salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plata va duce la modificarea grilelor de salarizare. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. riciu says:

    din banii cui va puneti voi aceste salarii uriase ? a pus ma-ta bani la buget ba Carciumarule sau iei din banii amaratilor ce platesc taxe si impozite ca sa huzuriti voi ca niste ciocoi . Nu mai aveti pic de rusine manca-v-ar cancerul .

Leave a Comment

*

code