Salarii mai mari pentru angajaţii din Primăria Alexandria. Consiliul local a aprobat noua grilă de salarizare

Monica DUMITRESCU

Cu treisprezece voturi pentru şi cinci abţineri, Consiliul local al municipiului Alexandria a aprobat la începutul acestei săptămâni un proiect de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază aferente funcţiilor publice şi contractuale din cadrul familiei ocupaţionale “Administraţie”, utilizate în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Alexandria, Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor, Direcţiei Poliţia Locală, Serviciului Public de Interes Local Administraţia Domeniului Public Alexandria şi al Serviciului Public de Interes Local Direcţia Generală de Asistenţă Socială Alexandria.

Decizia a fost luată în baza legii salarizării unitare, intrată în vigoare la începutul lunii iulie a.c. Începând din această lună salariile angajaţilor primăriei au fost majorate, în unele cazuri dublându-se. De o mărire substanţială a salariului beneficiază primarul, care începând cu luna iulie 2017 are un salariu net de 9100 lei, viceprimarii, al căror salariu net a crescut la 8100 lei, precum şi ceilalţi angajaţi cu funcţii de conducere în cadrul administraţiei publice locale. Cu mici excepţii, în cazul angajaţilor care deja aveau salariile la nivelul stabilit de noua lege, toţi salariaţii primăriei vor câştiga mai mult odată cu aprobarea acestui proiect.

Legea salarizării unitare stabileşte 116 clase de salarizare, cel mai mic salariu fiind de 1.625 de lei, iar cel mai mare – de 22.000 de lei. De asemenea, legea prevede şase creşteri etapizate ale salariilor de bază, începând cu 1 iulie şi continuând cu măriri în fiecare dată de 1 decembrie, din 2017 şi până în 2021. Legea a intrat în vigoare pe 1 iulie 2017 şi Primăria Alexandria s-a aliniat şi ea la noile reglementări.

Potrivit primarului Victor Drăguşin, noile majorări înseamnă o creştere a fondului de salarii, pentru anul viitor, de 25%.

Acesta spune că odată cu mărirea salariilor cresc şi pretenţiile în ceea ce priveşte eficienţa, profesionalismul şi seriozitatea angajaţilor.

“Eu îmi doresc să fie mai eficienţi, să fie mai atenţi la relaţiile cu cetăţeanul. Pretenţiile mele şi ale colegilor din administraţie vor fi mult mai mari şi vor avea două elemente în fişa de evaluare a fiecărui angajat: gradul de dialog cu cetăţeanul, adică numărul de reclamaţii pe care le primesc de la cetăţeni va contribui negativ şi modul în care îşi răspund unul altuia, între departamente, la diverse solicitări”, a precizat primarul Drăguşin.

2 Comments

  1. traian says:

    Foarte frumos!!!!!.
    Ca asa-i omul nostr`. Cu o mana isi aproba salariul si cu cealalta il incaseaza. Si cu amandoua fura din banii contribuabililor…..Sa ne traiasca !!!!!!

  2. ADRIANA says:

    VASAZICA , 5 CONSILIERI S- AU ABTINUT ! ERA INTERESANT DE AFLAT SI PUNCTUL LOR DE VEDERE .

Leave a Comment

*

code