Social

S.C. Termic Calor Serv a câştigat licitaţia pentru furnizarea de căldură în Alexandria- Victor Drăguşin: “Lichidatorul numit de instanţă acţionează zilnic în justiţie asociaţiile de locatari”

Carmen Dumitrescu

Datoriile către RomGaz au făcut, după cum ştim, ca Terma Serv, firma de termoficare a Alexandriei să fie declarată insolventă. În consecinţă, pentru cele aproximativ 800 de apartamente rămase în sistemul centralizat de încălzire era absolut necesar să fie găsită în soluţie de către Consiliul local, care a înfiinţat o astfel de societate, în speţă, S.C. Termic Calor Serv. Aşa cum prevede legea, societatea respectivă a participat la o licitaţie, la care au mai participat doi operatori de specialitate din Giurgiu şi Focşani şi, aşa cum era de aşteptat, firma câştigătoare a fost SC Termic Calor Serv, care nu va fi mandatată, însă, să înceapă furnizarea de căldură decât la finalul acestei luni, după o altă şedinţă extraordinară a Consiliului local. Potrivit lui Victor Drăguşin, nu se întrezăresc mari probleme nici cu plata căldurii, pentru că o mare parte dintre cei rămaşi în sistemul centralizat beneficiază de sprijin local şi central pentru achitarea debitelor: “După cum, probabil, toată lumea din Alexandria ştie, societatea Terma Serv a fost declarată insolventă prin hotărâre judecătorească, la solicitarea RomGaz. Nu mai vreau să comentez acum de ce, pentru că e clar că e vorba despre datoria pe care o avea de încasat, o datorie de aproximativ 65 de miliarde de lei, reprezentând debitul şi penalităţile. În acest context am considerat că este absolut necesar pentru aproape 800 de apartamente rămase în sistem centralizat şi compacte, mă refer la zonele unitare de încălzire, să încercăm şi să găsim o soluţie pentru ca oamenii aceştia să aibă căldură. Mai ales că din rândul lor, peste 80% sunt asistaţi social, fiind sprijiniţi cu diferite sume care merg de la câteva procente până la 100%. Licitaţia a fost susţinută în luna octombrie, au participat trei firme, aşa cum a cerut legea, o companie din Giurgiu, una din Focşani şi cea înfiinţată de Consiliul local, Termic Calor Serv  Alexandria. În urma licitaţiei, a câştigat societatea muncipiului, dar nu avem voie prin lege, să încheiem contractul mai devreme de 30 de zile de la terminarea liciutaţiei. Prin urmare, în această lună, în jurul datei de 18 noirmbeie, voi convoca o nouă şedinţă extraordinară, prin care Consiliul local să poată da mandat acestei societăţi pentru furnizarea energiei termice în sistem centralizat. Nu s-a mai putut face încredinţare directă, aşa cum s-a întâmplat cu Terma Serv, pentru că prin lege ai  dreptul la o singură încredinţare directă, restul prin licitaţii publice. Tarifele nu sunt mari, sunt aceleaşi din anii trecuţi. Mă aştept la o eficienţă mai bună şi prin prisma faptului că familiile sunt în mare parte asistate social, atât de bugetul local, cât şi de cel central, mă aştept să nu avem  probleme cu încasarea banilor. Mă aştept ca cetăţenii care mai au datorii să plătească, pentru că altfel nu vor beneficia de ajutoare. Acolo unde există diferenţe de plată”.

În ceea ce priveşte datoriile actuale ale populaţiei către Tema Serv, Victor Drăguşin a fost extrem de ferm şi a declarat că populaţia va fi obligată să plătească, lichidatorul numit de instanţă acţionând zilnic persoane în judecată. De aceea, primarul alexăndrean îi sfătuieşte pe toţi cei care mai au datorii să se grăbească pentru a le plăti, pentru a nu se ajunge la executări silite: “În ceea ce priveşte recuperarea sumelor de la populaţie, lichidatorul numit de instanţă acţionează zilnic în justiţie asociaţiile de locatari şi din câte am discutat cu lichidatorul, rata de încasare e destul de mare şi recomand oamenilor să-şi plătească datoriile pentru că în instanţă vor fi executaţi silit”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.