Politic

S-a rupt lanţul de iubire

Sorin Ovidiu Bălan

Crin Antonescu este supărat. Este supărat crunt pe partenerul său. Atât de supărat încât a mutat Groenlanda la Palatul Parlamentului, unde aseară, într-unul dintre miile de birouri de acolo, a avut o întâlnire cu Victor Ponta. Întâlnire scurtă, în care cei doi îmbufnaţi nu au discutat nimic în legătură cu problemele ţării, întrevedere pe care un martor ocular a caracterizat-o, vrând să fie plastic: „Rece ca Groenlanda”.

Adevărul ne cam ia cu Groenlanda pe şira spinării când aflăm că mai mult de 60.000 de tineri absolvenţi s-au înscris anul acesta pe listele de şomeri. Să zicem că nu s-au sculat de dimineaţă şi nu au prins niciunul dintre cele un milion de locuri de muncă promise de USL în campania electorală şi trebuie acum să aştepte mai mult de doi ani, până la cealaltă campanie electorală.

Durerea mare a ţării, durerea cea adevărată, care trebuie să ne preocupe pe toţi, este că Victor şi Crin nu se mai înţeleg. Îmbufnarea lui Crin, mai ales, pare să nu aibă leac, indiferent de ce i-ar pune fostul partener sub brad: „Nu fac parte din categoria lui Traian Băsescu şi, mă tem, Victor Ponta, care după ce s-au scuipat, apar împreună în faţa unei ţări întregi.
Dacă am ajuns să ne facem unul pe altul mincinos – şi doar unul este mincinos, nu amândoi – nu mai pozăm în faţa cetăţenilor împreună, conferinţe de presă şi concerte de presă împreună nu mai dăm”.

La rândul lui, Victor Ponta i-a pus sub brad fostului partener pe Valeriu Zgonea, care a declarat fără echivoc: „Nimeni nu este obligatoriu (asta e, sărmana limbă română) să rămână la guvernare.” Adică, mai pe înţeles, cam cum s-a întâmplat cu un vecin de-al meu, care, nervos de cicăleala neveste-si, i-a strigat: „Fă, dacă nu-ţi place, du-te la mă-ta”.

Ce ascunde însă în dosul ei această ceartă a celor doi bărbaţi de stat. Sunt mulţi care cred că de fapt este un bâlci ieftin, care să distragă atenţia opiniei publice de la problemele reale şi cu adevărat grave, de la legile adoptate pe şest în Parlament, până la scumpetea cărnii şi a celorlalte trebuincioase pentru sărbători.

Eu nu cred asta. Cred mai degrabă că liderul PNL a căzut din lumea paralelă în care trăia până acum şi şi-a dat seama ce dezastru este în ţară. Şi după modelul Valeriu Stoica, în guvernarea CDR, care a aruncat toată vina dezastrului de atunci pe PNŢ-cd, care practic a dispărut de pe scena politică ducându-se direct în istorie, vrea acum să lase în offside, PSD-ul.

Eu nu cred că mai merge. USL i-am zis, USL să dea şi socoteală la sfârşit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.