Social

S-a încheiat depunerea documentelor pentru închirierea noilor ANL-uri din Alexandria

Carmen Dumitrescu

Problema spaţiului locativ a fost mereu una destul de problematică în Alexandria, numărul de apartamente în regim ANL nefiind foarte semnificativ şi numărul cererilor fiind din ce în ce mai mare, în contextul economic actual, când tot mai puţini îşi permit să contracteze un împrumut pentru achiziţionarea unei locuinţe din fondul locativ privat.

În ultima parte a anului trecut, primarul alexăndrean Victor Drăguşin a oferit noi speranţe tinerilor care aspiră la obţinerea unei locuinţe în regim ANL. Astfel, după o perioadă extrem de îndelungată, în care Ministerul Dezvoltării nu a fost foarte interesat în a sprijini Alexandria în vederea construcţiei de noi apartamente, în contextul guvernării democrat-liberale, iată că începând din 2013 a început construcţia a 55 de apartamente în regim ANL, urmând să fie semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru încă 15 apartamente. Potrivit primarului Victor Drăguşin, restul până la cele 160 de apartamente promise vor fi construite în cursul acestui an, după ce se vor încheia lucrările de construcţie în desfăşurare. Mai mult, s-au stabilit şi preţurile de cumpărare ale ANL-urilor, astfel că tinerii care au deja închiriate astfel de apartamente au fost sfătuiţi să le cumpere acum, în condiţii foarte avantajoase, fiind vorba de 300 de euro/mp, după ce se va scădea amortizarea din cei 326 euro/mp. Banii obţinuţi din vânzarea locuinţelor ANL vor fi dirijate în proporţie de 99% către bugetul de stat şi 1% revine municipalităţii. Mai trebuie făcută precizarea că apartamentele vor fi situate la ieşirea din oraş, pe şoseaua Turnu Măgurele, la calea ferată, în partea dreaptă.

Tot în ultima parte a anului trecut, municipalitatea i-a anunţat pe cei interesaţi să îşi depună dosarele necesare închirierii unuia dintre noile apartamente sau să-şi actualizeze dosarele deja depuse, după caz. Documentele au fost primite de reprezentanţii municipalităţii până în ultima zi lucrătoare din 2013, astfel că de acum şi până la momentul finalizării noilor locuinţe, cei care fac parte din comisia de analiză a dosarelor, vor realiza punctajul celor interesaţi şi vor întocmi lista celor îndreptăţiţi să obţină acest beneficiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.