Politic

Ruptura dintre Dragnea şi Almăjanu e oficială – PSD şi PP-DD construiesc noi majorităţi în consiliile locale din Teleorman

Carmen Dumitrescu

Şedinţa Consiliului local Alexandria din 18 iunie a fost un prim semnal cum că relaţia dintre Dragnea şi Almăjanu a şubrezit şi că PNL Teleorman a luat decizia de a se alia, în mod asumat, cu democrat-liberalii, indiferent de costurile momentane ale unei astfel de decizii. Se pare că la nivelul consiliilor locale din judeţ există destule situaţii în care majoritatea social-democrată este serios ameninţată, odată cu retragerea liberalilor din alianţă. Pentru a preveni o astfel de situaţie, PSD a luat decizia de a se pune de acord cu PP-DD, oferind unele funcţii şi reponsabilităţi reprezentanţilor partidului lui Dan Diaconescu, în schimbul unei susţineri a proiectelor social-democrate în consiliile locale. În acest moment, în cadrul PNL se discută despre o ruptură totală a lui Almăjanu de Liviu Dragnea, aceste noi mutări politice nefiind altceva decât rezultatul unei hotărâri luate “la rece”, în speranţa unui câştig pe termen lung. Evident, situaţia de la Alexandria a fost un test pentru relaţia dintre liberali şi social-democraţi, iar semnalul s-a dat în tot judeţul, astfel că şi la Roşiorii de Vede, unde există tot un viceprimar liberal, s-ar putea pune problema schimbării lui din funcţie, deşi primarul Cristian Duică susţine că alianţa PSD-PNL funcţionează foarte bine în continuare: “Nu, nu intenţionez să schimb viceprimarul, din simplul motiv că la noi, alianţa cu liberalii funcţionează bine. Aşa că nu preconizez nicio decizie de genul acesta în viitorul apropiat”. Totuşi, când alianţa cu democrat-liberalii se va definitiva la nivel judeţean, e posibil ca Duică să fie forţat să iniţieze un proiect de hotărâre în Consiliul local din Roşiori pentru schimbarea din funcţie a actualului viceprimar.

Dar adevăratul test al ruperii relaţiei foarte bune până nu demult dintre Dragnea şi Almăjanu va fi înlocuirea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman, Ilie Bălan, cunoscut în rândul publicului “drept cel mai social-democrat dintre liberali”. Înlocuirea acestuia va fi al doilea semnal şi, putem spune, semnalul cert şi oficial că în Teleorman, ruptura dintre social-democraţi şi liberali s-a produs şi că nimic nu mai poate împiedica Dreapta să se afirme într-o altă direcţie decât cea practicată până acum. Dacă asta este o decizie bună a liberalilor teleormăneni sau nu, doar timpul o va demonstra, dar, cu siguranţă, această schimbare de atitudine va continua să mai producă efecte în plan administrativ multă vreme de acum înainte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.