Sport

Roxana Manole va concura la Campionatele Europene de talere – “Sper să trag cât mai bine, nu vreau o medalie de o anumită culoare!”

roxana 1Cea mai importantă tânără trăgătoare de talere din ţară provine de la clubul CS Teleorman Alexandria. Multiplă campioană naţională, Roxana Manole este considerată una din favoritele la titlul naţional de senioare în campionatul naţional de tir talere, proba de skeet. Alexăndreanca a avut un sezon foarte bun în primele patru etape de campionat, însă finala este programată abia în luna august, când se va concura cu medalii pe masă. “Sper să obţin un rezultat cât mai bun”, a spus despre Naţionalele din acest an Roxana Manole, care însă este concentrată pentru următoarea competiţie majoră, Campionatele Europene din Ungaria. “În această perioadă mă pregătesc pentru Europenele programate în luna iunie, care se vor ţine în Ungaria. Din punctul meu de vedere sper să obţin un loc cât mai bun cu echipa, iar eu să trag un rezultat bun, nu mi-am propus vreo cifră sau vreun loc anume, mă gândesc doar ce am de făcut la antrenamente, pentru că dacă îmi vor merge bine lucrurile la antrenamente, în mod sigur mă voi descurca şi în concurs”, a spus Roxana Manole, una din cele trei sportive ale lotului feminin al României. Ea va fi colegă de echipă cu două sportive consacrate, Lucia Mihalache (CSM Arad) şi Marina Cărbunaru (Omega Tehnoton Iaşi), alături de care va concura în proba pe echipe, dar şi în concursul individual.

 

Antrenamente zilnic, pauza va fi la vară

Înaintea Campionatelor Europene din Ungaria (16-27 iunie, în Sarlosputza), Roxana Manole urmează un program de pregătire foarte sever; practic, în fiecare zi, alexăndreanca este la pregătire, iar pregătirea este alternată între Alexandria şi Bucureşti (poligonul Tunari). La 24 de ani, pe care îi va împlini pe 3 iunie (un călduros La mulţi ani şi din partea noastră!), Roxana Manole este considerată o sportivă consacrată, prin prisma numeroaselor competiţii pe care le-a câştigat şi la care a concurat. Însă, pentru cea mai promiţătoare tânără trăgătoare de talere din ţară, sportivă legitimată la CST Alexandria, Campionatul European din Ungaria de luna viitoare este examenul confirmării pe plan internaţional.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.