Sport

Romulus Ciobanu a vorbit de obiective – “Nu pot garanta titlul, dar garantez că vom încerca să-l obţinem!”

romica ciobanuMai sunt câteva zile până la primul joc oficial în 2015 pentru FCM Alexandria, echipă care sâmbătă va debuta pe teren propriu. Va fi un meci deloc simplu, contra formaţiei Unirea Ţigăneşti, în care este de aşteptat ca orgoliile dintre jucători să fie principalul atu pentru un spectacol sportiv. Antrenorul Romulus Ciobanu, cel care s-a înhămat la o treabă dificilă şi destul de importantă, formarea unui lot competitiv, cu obiectiv câştigarea campionatului următor şi promovarea în Liga a 3-a, a vorbit despre principalele obiective propuse în 2015, dar şi pentru perioada următoare. De asemenea, la început de sezon de primăvară, Romulus Ciobanu (care a precizat foarte clar că nu are nici o legătură de rudenie cu preşedintele clubului FCM, Bogdan Ciobanu, cu care se înţelege însă foarte bine!) a vorbit despre obiectivele imediate ale echipei, dar şi despre situaţia vestiarului, despre lotul pe care mizează în retur şi despre aşteptările pe care le are de la echipă. Iată câteva din declaraţiile oferite de antrenorul FCM-ului într-un scurt interviu.

 

“Obiectivul meu imediat este formarea unei echipe omogene, încercăm să ne formăm jocul propriu, să eliminăm greşelile, să ajungem cât mai mult în faţa porţii adverse, să ne creăm ocazii de gol. Important este să atingem acel joc pe care eu îl vreau, în care să nu avem probleme după minutul 50, să nu mai facem acele erori individuale, să primim cât mai puţine goluri şi să lăsăm cât mai puţine spaţii adversarilor. Asta îmi doresc eu în perioada imediat următoare. Din punct de vedere competiţional, ne-am propus să păstrăm cel puţin locul 2, pentru că ştiu că nu mai sunt şanse la prima poziţie”;

“Avem în lot jucători de 16-17 ani ani, alături de care am implementat câţiva sportivi cu oarece experienţă şi doi jucători care au mai multe sezoane la nivel divizionar, mă refer la Florin Olteanu şi Florin Radu. Referitor la cei care au plecat în această iarnă, eu am spus, cine nu vrea să lucreze cu noi, n-are decât să plece. Însă, să vină să-mi spună mie Parolea sau Brânceanu dacă noi n-am făcut tot ce se poate pentru a-i menţine în echipă. Nu sunt tensiuni în vestiar, este o stare de normalitate, că am strigat la unii jucători, chiar în amicale, am făcut-o doar să-i trezesc, pur şi simplu. Niciodată n-am lovit vreun jucător, nu îmi e felul ăsta. Însă, vreau să se înţeleagă, suntem la fotbal, nu la balet, iar jucătorii aceştia, care se victimează atâta, ei au fost pe teren, nu antrenorii care le cer rezultate şi le pun presiune. Totuşi, aceşti jucători s-au plâns de Mircea Cristescu că nu e bun, că albeanu nu e bun, că Gabi Lungu nu e bun, că Romică Ciobanu le pune presiune!”

 

“Dacă obiectivul pentru următorul sezon va fi câştigarea campionatului judeţean şi promovarea în Liga a 3-a, eu nu pot garanta că vom reuşi promovarea, însă pot să garantez că vom încerca acest lucru. Sigur, acest lucru presupune ca în vară, în funcţie de randamentul lotului actual, să mai aducem jucători pe posturile care dau un randament nu tocmai reuşit. Însă, vreau să precizez foarte clar, dacă la finalul turului următor, în iarna viitoare, echipa nu se află cel puţin pe locul 2, la cel mult 3 puncte de prima clasată, ca să nu spun mai mult, eu, Romică Ciobanu îmi dau demisia de la echipă!”

B.Pană

One Comment

  1. observator

    D-le Romica Ciobanu angajamentul acesta il poate lua si „Fasole”,care este mai dornic ca echipa sa promoveze decat dumneata!D-le bugetul pus pe care il are echipa peste celelalte competitoare te obliga sa promovezi chiar anul acesta.Cum poti sa vii sa spui ca ne asiguri ca sfarsitul turului daca nu termini pe locul doi iti dai demisia!Pentru aceasta declaratie ACUM trebuie sa pleci! Practic ne spui ca nici in campionatul viitor nu poti promova!? Pe aceasta cale atentionez si pe cei care isi permit sa arunce banii contribuabililor inclusiv ai meica pana la alegerile viitoare numai este mult si-i asigur ca vor avea problem!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.