Social

Rezultatele la Evaluarea Națională, afișate luni, în baza unor coduri unice

2.569 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, din unitățile școlare din județ, s-au înscris pentru a susţine Evaluarea Naţională din sesiunea 2 – 27 iunie, conform situaţiei centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman. La prima probă, respectiv cea de Limba și literatura română au absentat 190 de elevi, în timp ce de la proba de Matematică au lipsit 193, conform ISJ Teleorman. Nu au fost înregistrate cazuri de elevi eliminați din examen sau de absolvenți cu temperatura de peste 37.3 grade.

Primele rezultate ale Evaluării Naționale vor fi comunicate luni, 22 iunie, până  la ora 14:00, în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro. Pentru prima dată de la intrarea în vigoare a Regulamentului general privind protecţia datelor, numele şi prenumele candidaţilor la examenele naţionale vor fi publicate în format anonimizat, a anunțat Ministerul Educației. Potrivit sursei citate, candidaţii primesc un raport din care vor cunoaşte codul unic ce le-a fost repartizat, pe baza acestuia urmând să-şi vizualizeze rezultatele obținute la examene. Pe site-ul ministerului vor fi afișate codul unic al candidatului, şcoala de provenienţă, rezultatele probelor examenului şi media.

Decizia a fost luată în baza consultărilor cu partenerii sociali – federațiile sindicale reprezentative din învățământ, reprezentanții părinților, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor – toți fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui și a prenumelui elevului, arată sursa citată.

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16.00 – 19.00) şi 23 iunie (între orele 8.00 – 12.00). Acestea pot fi depuse/ transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de părinţii/reprezentanţii legali ai acestora, transmite ISJ Teleorman.

Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 27 iunie, mai arată sursa citată.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.