Social

Rezultatele finale la Bacalaureat-Cu un o promovabilitate de 20,2% înainte de contestaţii, Teleormanul ocupă locul 26 la nivel naţional

Candidaţii la bacalaureat în a doua sesiune din acest an, care au depus contestaţii după afişarea rezultatelor, vor afla astăzi rezultatele finale. Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, listele vor fi afişate în centrele în care a fost susţinut examenul, cel mai probabil după ora 12.

La nivelul judeţului Teleorman au fost depuse în total  393 de contestaţii. Cele mai multe, 144 de contestaţii, sunt la limba şi literatura română, locul al doilea situându-se matematica cu 101 contestaţii. Au mai fost depuse 89 de contestaţii la biologie, 28 la istorie, 24 la geografie, 5 la fizică şi 2 la chimie.

Pentru a fi admise contestaţiile, diferenţa dintre notele iniţiale şi cele acordate de reevaluatori trebuie să fie de cel puţin 0,5 puncte, excepţie făcându-se pentru candidaţii care au obţinut iniţial note între 4,50 şi 4.99 sau între 9.50 şi 9.99, în aceste cazuri note finală fiind cea acordată la reevaluare. Cei care au depus contestaţii riscă să obţină, duipă soluţionarea acestora şi note mai mici decât cele obţinute iniţial.

Înainte de contestaţii procentul de promovabilitate în a doua sesiune a bacalaureatului în Teleorman a fost de 20,2%. Altfel spus, din cei 1.780 de candidaţi teleormăneni care au rămas în cursă până la sfârşitul examenului, după ce 400 candidaţi nu s-au prezentat şi alţi 13 au fost eliminaţi din examen pentru copiat, doar 359 de candidaţi teleormăneni au promovat bacalaureatul în acestă sesiune.

Comparativ cu aceeaşi sesiune de anul trecut, rezultatele de anul acesta sunt mai slabe, diferenţa fiind de aproximativ trei procente.

În ierarhia naţională însă Teleormanul a urcat considerabil, după ce în prima sesiune din acest an a bacalaureatului ocupa penultimul loc, doar judeţul Ilfov având un procent de promovabilitate mai mic. Astfel, în acestă sesiune, Teleormanul ocupă locul 26 în ierarhia naţională, 15 judeţe, majoritatea din sudul ţării, şi Bucureştiul înregistrând înainte de contestaţii procente de promovabilitate mai mici.(M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.