Eveniment

Revoltă la Măldăieni – Aproximativ 40 de oameni au protestat împotriva deciziei primăriei de a micşora islazul comunal

oiMonica DUMITRESCU

Săptămâna trecută, decizia primarului de a ara o parte din suprafaţa islazului comunal pentru împădurire a încins spiritele în localitatea teleormăneană Măldăieni. Oamenii spun că suprafaţa islazului, şi aşa insuficientă comparativ cu numărul animalelor din comună, a fost micşorată abuziv de către primarul Ion Oprina.

“Am avut mai multe întâlniri cu primarul care a promis că nu va lua din suprafaţa islazului, după care săptămâna trecută ne-am trezit că a şi arat 100 de ha. Sâmbăta trecută, aproximativ 40 de oameni au protestat în stradă. Am făcut sesizări şi la instituţiile judeţene, la APIA, dar degeaba, nu ne ia nimeni în seamă. Unde mergem noi acum cu animalele?”, spune Robu Iulian Marius din Măldăieni, care are 525 de oi.

Primarul spune însă că suprafaţa rămasă cu destinaţie de islaz este mai mult decât suficientă pentru efectivele de animale din comună. În plus, proiectul cu Ministerul Mediului pentru împădurire l-a moştenit de la fostul primar şi nu face decât să-l pună în aplicare pentru binele comunităţii.

“Există hotărâre de Consiliu local pentru împădurirea unei suprafeţe de 100 de ha din islaz, însă am renunţat din cauza nemulţumirii oamenilor şi am arat doar 53 de ha. Avem finanţare pentru această împădurire şi e păcat să se piardă. Islazul are o suprafaţă totală de 417 ha şi rămâne o suprafaţă suficientă pentru numărul animalelor din comună”, susţine primarul Ion Oprina. Acesta spune că a avut mai multe discuţii cu oamenii şi că numărul celor care contestă nu mai este aşa de mare. “Sunt vreo două persoane nemulţumite”, susţine primarul.

Proprietarii de animale din Măldăieni se vor aduna astăzi, 27 noiembrie, începând cu ora 15.30, la primărie pentru o nouă discuţie cu primarul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.