Social

Resturile de seminţe, probe ale deprinderilor alexăndrenilor – Golănismele din spaţiile de joacă şi din faţa blocurilor dau bătaie de cap multor alexăndreni

Mâncatul de seminţe este un sport naţional, iar alexăndreniise descurcă de minune la a sparge bomboanele agricole. Când vine vorba de mâncatul seminţelor în public, locuitorii municipiului nu se sfiesc să apeleze la stocul bine aprovizionat de seminţeşi să scuipe cojile pe stradă.

Pe lângă plăcerea provocată de ronţăitul constant, pe băncile din faţa blocurilor, în parcuri sau pe stradă, acest sport aduce şi un plus de adrenalină, consumatorii riscând oricând o amendă usturătoare.

Dacă în parcuri şi pe stradă este un mod de a-şi pierde timpul, în timp ce socializeză cu alte câteva cunoştinţe, la scara blocului, pe lăsatul serii, demarează o adevărată competiţie, ronţăitul şi scuipatul devenind, parcă, din plăcere, o întrecere.

Seara, la scara fiecărui bloc, după ce locatarii se retrag în apartamente, după ce îşi strâng sau nu cojile din faţa blocului, locurile deja încălzite sunt preluate de “păsările de noapte”, bine aprovizionate cu seminţe şi uneori cu băuturi alcoolice. Aceştia, fără scrupule şi jenă încep, pe un tot ridicat, în aşa fel încât discuţia să ajungă şi la cel mai înalt etaj, dezbateri şi dispute deloc elevate şi în termeni nu tocmai decenţi. Riscant este şi dacă cineva le atrage atenţia, asta pentru că, o dată, nu suportă să fie întrerupţi, iar pe de altă parte, dacă apucă să consume alcool, nu mai au nici cele mai mici noţiuni elementare de bun simţ, cel care le-a atras atenţi fiind înjurat mai ceva ca la uşa cortului.

Nici cei care stau în preajma locurilor de joacă nu sunt tocmai liniştiţi, asta pentru că, noapte de noapte, pe timpul verii s-au săturat să suporte gălăgia făcută de găştile de cartier care ocupă leagănele, consumă băuturi alcoolice şi urlă cât îi ţin plămânii. Mai mult, oamenii se arată indignaţi de faptul că cei care se retrag noaptea în spaţiile de joacă destinate copiilor distrug echipamentele de joacă.

Locatarii solicită chiar desfiinţareabăncilor din faţa blocurilor şi cer o mai bună pază în zona spaţiilor de joacă, susţinând că acestea se transformă noaptea în spaţii de întrunire pentru consumul de băuturi alcoolice, persoanele în cauză, după ce se îmbată, încep şi strigă şi mai rău, distrug echipamentele destinate distracţiei celor mici.(C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.