Economie

Reparaţii la acoperişul Centrului Cultural

Ioan DUMITRESCU

Consiliul Judeţean Teleorman şi-a dat acordul pentru executarea unor lucrări la imobilul situat în municipiul Alexandria, strada Ion Creangă, numărul 52-54, parter plus etaj, proprietate publică a judeţului Teleorman. Astfel, a fost aprobată pentru Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman, condus de directorul interimar Elena Popa, în calitate de comodator, executarea lucrărilor de reparaţii la acoperişul imobilului, fostul sediu administrativ al BNR Alexandria, situat în Alexandria, proprietate publică a judeţului.

Costurile lucrărilor prevăzute vor fi achitate de Centrul Cultural, cum i se mai spune Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman, iar proiectarea, atribuirea, execuţia şi recepţia lucrărilor se vor efectua conform prevederilor legale. Potrivit prevederilor contractului de comodat, Centrul Cultural a solicitat acordul Consiliului Judeţean Teleorman, în calitate de proprietar, pentru executarea unor lucrări la acoperiş, întrucât acesta prezintă un grad avansat de uzură ceea ce permite infiltraţii majore în mai multe încăperi de la etajul clădirii.

Din constatările făcute de specialişti la faţa locului, rezultă că se impune o reparaţie amplă a acoperişului, inclusiv înlocuirea unor grinzi de susţinere din lemn, care s-au degradat, şi înlocuirea tablei care s-a corodat şi fisurat în diverse locuri. Suma estimată necesară realizării lucrărilor de reparaţii este de 78 mii lei, iar la baza estimării au stat constatarea şi devizul estimativ realizat de către o firmă specializată în astfel de lucrări.

Centrul Cultural se află în acest spaţiu din anul 2006, şi are în componenţă Ansamblul de cântece şi dansuri Burnasul, Şcoala populară de arte şi meserii şi Compartimentul de cercetare şi valorificare a culturii tradiţionale şi educaţie permanentă. Instituţia respectivă are ca scop descoperirea şi punerea în valoare a creaţiei artistice populare, culegerea de datini, obiceiuri, tradiţii, dansuri populare specifice zonei Teleormanului şi împrejurimilor, organizarea de evenimente culturale şi cursuri în domeniile pictură, chitară, vioară, pian, percuţie şi canto.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.