Social

Regulile de organizare a Târgului Sârbătorilor de Iarnă au fost aprobate de Consiliul local Alexandria

Carmen Dumitrescu

În fiecare sezon rece, apare şi momentul în care comercianţii ambulanţi îşi exprimă dorinţa de a-şi expune produsele într-o locaţie din municipiu, astfel încât să poată atinge un anumit nivel al profitului. Până acum, mai mulţi comercianţi au solicitat Primăriei Alexandria să le ofere posibilitatea de a-şi vinde produsele de sezon şi tocmai pe fondul numărului mare de cereri, consilierii locali au fost puşi în situaţia de a aproba regulile de organizare şi funcţionare a Târgului Sărbătorilor de Iarnă. Ca atare, în perioada 1 decembrie 2013 – 7 ianuarie 2014, municipalitatea va organiza Târgul Sărbătorilor de Iarnă pe platoul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice. Activitatea de comercializare a produselor de sezon se va desfăşura în căsuţe puse la dispoziţia comercianţilor de către Primăria Alexandria, spre deosebire de felul în care se desfăşurau aceste activităţi cu doi ani în urmă, ei deranjând locuitorii blocurilor din zona centrală şi lăsând destul de multă mizerie în urmă.

Agenţii economici vor comercializa produse specifice sărbătorilor de iarnă, pe baza avizului eliberat de Primăria municipiului Alexandria, Compartimentul Autorizări Taximetrie şi Comerţ, cu respectarea următoarelor condiţii: nu vor fi folosite generatoare de energie electrică, fără expunerea mărfii în afara căsuţei, fără deranjarea liniştii publice, în condiţiile efectuării zilnice de curăţenie de către agentul economic. Programul de funcţionare al târgului se va derula în intervalul 8.00 – 20.00, în fiecare zi. În toată această perioadă este interzisă utilizarea muzicii ambientale, iar fiecare agent economic ca respecta normele PSI în vigoare şi va suporta consecinţele nerespectării acestora.

Cei care nu vor respecta condiţiile impuse de municipalitate vor fi evacuaţi imediat. Mai mult, printre regulile stabilite de consilierii locali se numără şi aceea ca fiecare agent economic să se oblige să asigure echipament adecvat sărbătorilor de iarnă, pentru personalul de deservire, constând în bonete tip Moş Crăciun.

Selecţia cererilor pentru participarea la Târgul Sărbătorilor de Iarnă urmează să fie stabilită de către o comisie numită prin dispoziţie de către primarul Victor Drăguşin. În procesul de selecţie a cererilor pentru participanţi, comisia va urmări ca documentaţia înregistrată de către agenţii economici să conţină o cerere pentru participarea la târg şi dovada faptului că agentul economic este constituit într-o personalitate juridică sau face dovada calităţii de producător. În cazul în care doi sau mai mulţi agenţi economici îşi vor exprima preferinţa pentru acelaşi amplasament, departajarea se va face în funcţie de data primirii cererii. În cazul în care condiţiile impuse în aviz nu vor fi respectate de către agenţii economici, respectivii vor avea respins dosarul de participare pentru următoarea ediţie a Târgului sărbătorilor de iarnă, dar se vor confrunta şi cu posibilitatea aplicării de sacţiuni contravenţionale, potrivit prevederilor legale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.