Referendumul nu suspendă cursurile în școlile din Teleorman/ De Ziua educației, elevii vor participa la activități festive

Data de 5 octombrie este Ziua Educației, dar coincide și cu ultima zi de pregătire pentru Referendumul care va avea loc pe 6 și 7 octombrie, secțiile de votare urmând să fie amenajate în unitățile de învățământ. Cursurile nu vor fi însă suspendate în niciuna dintre unitățile școlare din Teleorman, a declarat inspectorul școlar general prof. Valeria Gherghe, elevii urmând să ia parte la activități festive prilejuite de Ziua Educației.

“Vineri este Ziua Internațională a Educației, în școli nu se vor face cursuri, însă vor fi organizate diferite activități festive prilejuite de această zi. Nu se suspendă activitățile școlare în niciuna dintre unitățile de învățământ din județ pentru organizarea referendumului, elevii vor merge la școală, unde vor prezenta referate, vor viziona filme, vor avea activiăți specifice. Ziua de 5 octombrie nu este zi liberă nici pentru profesori, nici pentru elevi, însă cu toții vor participa la activități specifice”, a declarat prof. Valeria Gherghe.

Ziua de 5 octombrie este desemnată, pe plan mondial, sărbătoare a educaţiei, această zi fiind sărbătorită în peste 200 de ţări. În fiecare an, ziua de 5 octombrie este marcată “prin manifestări specifice” – activităţi educative şi recreative propuse de şcoli.

Leave a Comment

*

code