Eveniment

Reclame şi publicitate din perioada interbelică la Muzeul Judeţean

muzeu2Monica DUMITRESCU

O expoziţei inedită şi extrem de interesantă a fost inaugurată joi, 28 mai 2015, la Muzeul Judeţean Teleorman. Expoziţia “Reclame şi publicitate din perioada interbelică”, organizată de Muzeul Judeţean Teleorman în colaborare cu Biroul Judeţean Teleorman al Arhivelor Naţionale cuprinde reclame şi mesaje publicitare din presa apărută în judeţ şi în ţară în perioada interbelică – documente şi obiecte de epocă deţinute de cele două instituţii organizatoare dar şi din colecţia alexăndreanului Teodor Săceanu.

O introducere în lumea publicităţii de altădată, documentele şi obiectele expuse au fost prezentate de muzeograful Steluţa Pătraşcu.

“Produse de cosmetică, haine, mărci de automobile, alaturi de produse şi preparate dintre cele mai bizare, recomandate de farmaciştii de altădată, ne introduc într-o lume în care publicitatea începea să se înfiripeze într-un mod profesionist şi organizat. Expoziţia ne înfăţişează o perioadă de secol XIX surprins prin intermediul casetelor publicitare, fascinante prin modul simplu si direct de prezentare, în care imaginea spunea mai multe decât textul” a declarat aceasta.

Expoziţia “Reclame şi publicitate în perioada interbelică” va rămâne deschisă publicului până pe data de 17 iulie 2015.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.