Social

Rechizitele pentru elevii din familii cu venituri mici nu au ajuns până acum în Teleorman

Potrivit declaraţiei inspectorului şcolar general adjunct, prof. Emilian Vrăjitoarea, rechizitele care ar fi trebuit să fie distribuite la începutul acestui an şcolar elevilor proveniţi din familii cu venituri mici, sunt aşteptate să sosească abia astăzi.

La nivelul judeţului Teleorman, beneficiari ai acestui ajutor de la Ministerul Educaţiei sunt 15 608 elevi astfel: 1723 din clasa pregătitoare, 1398 din clasa I, 5314 din clasele a II-a, a III-a şi a IV-a, 5368 din clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a şi 1805 din clasa a VIII-a.

Copiii care beneficiază de acest ajutor provin din familii în care venitul net pe membru de familie nu depăşeşte jumătate din salariul minim pe economie, astfel că cei mai mulţi depind de primirea acestora pentru a putea merge la şcoală. Un pachet pentru clasa pregătitoare, în valoare de 25 de lei, conţine un ghiozdan, caiete de desen, dictando şi matematică, creioane, acuarele, plastilină, dar şi caiete speciale pentru abecedar şi matematică. Pentru celelate clase pachetele conţin rechizitele necesare nivelului de studiu.

Înainte de începerea anului şcolar reprezentanţii ISJ rechizitele vor ajunge, cel mai târziu, la sfârşitul lunii septembrie. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, copiii urmând să primească rechizitele cel mai probabil săptămâna viitoare, la mai bine de o lună de la începerea anului şcolar.

Valoarea totală a rechizitelor pe care trebuie să le primească anul acesta elevii teleormăneni se ridică la 279 383 lei. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.