Social

Rechizite de peste 350.000 lei vor fi acordate elevilor teleormăneni la toamnă

Monica DUMITRESCU

Ministerul Educaţiei a stabilit valoarea maximă a pachetelor cu rechizite ce vor fi acordate gratuit la începutul anului şcolar 2014-2015 elevilor care provin din familii cu venituri mici. În funcţie de numărul estimat al elevilor care vor beneficia de acest ajutor, au fost stabilite şi sumele pentru fiecare judeţ. În Teleorman se preconizează că numărul copiilor aflaţi în această situaţie este de aproximativ 14.800, suma alocată de Ministerul Educaţiei pentru rechizitele necesare fiind de peste 350.000 lei. Valoarea maximă a fiecărui pachet de rechizite şcolare este în sumă de 25 lei/pachet/elev din învăţământul primar şi 30 lei/pachet/elev din învăţământul gimnazial.

Rechizitele vor fi acordate elevilor din clasele pregătitoare şi I-VIII care provin din familii cu venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat pe lună, de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.

Fiecare pachet pentru clasa pregătitoare trebuie să conţină: ghiozdan, creioane, caiete de desen, caiete dictando şi de matematică, creioane colorate, gumă, penar, acuarele, plastilină, lipici, planşetă. Pachetele pentru clasa I conţin: caiete, creioane, stilouri, gumă, acuarele, ascuţitori, beţişoare din plastic, penare, coperţi, rigle şi ghiozdane, iar cele pentru elevii din clasele II – VIII conţin ghiozdan, caiete, creioane, pixuri, coperţi, radieră, acuarele, ascuţitoare, penar şi şabloane cu harta României.

Numărul estimat al copiilor din Teleorman care vor primi rechizitele la toamnă este mai mic comparativ cu anul trecut, când beneficiari ai acestui ajutor de la Ministerul Educaţiei au fost 15.608 elevi astfel: 1723 din clasa pregătitoare, 1398 din clasa I, 5314 din clasele a II-a, a III-a şi a IV-a, 5368 din clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a şi 1805 din clasa a VIII-a.

Copiii care beneficiază de acest ajutor provin din familii în care venitul net pe membru de familie nu depăşeşte jumătate din salariul minim pe economie, astfel că cei mai mulţi depind de primirea acestora pentru a putea merge la şcoală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.