Eveniment

Razie de amploare a poliţiştilor în târg la Gălăteni – aproape 500 de kg de carne au fost confiscate

Ca să-i ferească pe consumatori de eventualele neplăceri cauzate de consumul de carne alterată, poliţiştii teleormăneni acţionează în pieţele şi târgurile din judeţ. Raziile urmăresc prevenirea ilegalităţilor în domeniul sacrificării şi comercializării cărnii şi produselor specifice în perioada sărbătorilor Pascale.

O astfel de razie a avut loc duminică de dimineaţă în vestitul târg de la Gălăteni, care, deşi nu are autorizaţie de funcţionare, îşi desfăşoară activitatea nestingherit. Acţiunea preventivă la care au luat parte poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Ordinii Publice, Serviciului Rutier, jandarmi şi lucrători ai DSVSA Teleorman, are ca scop depistarea comerţului ilicit cu carne şi în acelaşi timp protecţia cumpărătorilor.

În urma raziei, poliţiştii au confiscat 461,2 kg carne, dintre care de 112 kg de vită, 111 kg de porc, 3,3 kg organe, 21,3 kg de pastramă, 65,5 kg de carne de capră, 21,5 kg de ied şi 126,5 kg de carne de miel, toată această cantitate fiind comercializată în condiţii improprii în condiţiile în care în târgul de la Gălăteni nu este permisă vânzarea animalelor sacrificate şi a produselor din carne şi fără documente legale. De altfel, au mai fost reţinute 12,84 kg de tutun vrac, acesta fiind nemarcat şi fără documente de provenienţă. În urma acestei acţiuni toată cantitatea de carne găsită la comercializare a fost reţinută şi dusă la DSVSA pentru distrugere, ca de altfel şi cantitatea de tutun, iar 7 persoane au fost sancţionate contravenţional. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.