Eveniment

Război între Termic Calor Serv şi administratorul condominiilor din zona 100 – Virgil Burcea: “Eu personal am fost ameninţat de ei că nu voi mai ieşi din centrală şi că mă aranjează ei…”

razboiCarmen Dumitrescu

Pentru că sistemul de termoficare al municipiului trece acum printr-o serie de transformări, conducerea noii societăţi de furnizare a agentului termic în Alexandria, S.C. Termic Calor Serv a luat decizia de a trece la semnarea de contracte individuale cu beneficiarii direcţi rămaşi în sistem. Decizia pare a fi una înţeleaptă, în contextul în care relaţia dintre societate şi beneficiari devine una directă, reglementată legal iar administratorii condominiilor nu mai pot folosi banii încasaţi de la oameni şi în alte scopuri decât cele evidente. Dacă, în general, procesul de semnare a contractelor individuale a decurs bine în general, fiind până la acest moment semnate 550 de astfel de contracte, două condominii din zona 100 au creat reale probleme directorului S.C. Termic Calor Serv, Virgil Burcea. Se pare că doi administratori de condominii, Ion Tulpan şi Daniel Stoica, ar fi pus afişe în zonă, prin care le spuneau oamenilor să nu semneze contractele individuale cu societatea de termoficare, ba chiar că i-au ameninţat pe unii dintre locatarii blocurilor de acolo şi chiar pe angajaţi ai Termic Calor Serv, inclusiv pe directorul Virgil Burcea: “Avem în acest moment încheiate în jur de 550 de contracte individuale. Am întâmpinat dificultăţi în două condominii: 53 şi 54, situate în zona blocurilor 100. În cazul condominiului 53, administrator acolo este Tulpan Ion, fost salariat la Terma Serv şi lider de sindicat. Terma Serv a intrat, după cum ştiţi, în insolvenţă. Vrând-nevrând, administratorul judiciar a dat preavize tuturor angajaţilor, inclusiv directorului. Domnul Tulpan a rămas cu o supărare sub aspectul ăsta, că l-am dat afară. Ca orice om, a găsit un vinovat, eu fiind cel care i-a semnat preavizul. Mai mult, el era administrator la condominiul 53. La momentul acesta, condominiul pe care îl administrează înregistrează datorii către Terma Serv în valoare de 220 mii lei. A întrerupt total legătura cu vechea societate, i s-au cerut în mod repetat, adrese cu datornicii la condominiul respectiv, pentru a fi acţionaţi în instanţă. Sub nicio formă, nu a colaborat. E un trend, dacă vreţi”.

Directorul Virgil Burcea a mai punctat şi faptul că încheierea contractelor individuale va aduce beneficii oamenilor, care vor fi siguri că banii lor ajung în conturile societăţii, pentru că, se pare, de-a lungul vremii, mai mulţi administratori de condominii au “uitat” să trimită banii către societatea de termoficare: “Discutând direct cu  beneficiarul, ai o relaţie mai directă cu el. Condominiile îşi luau şi ele bani de la cetăţeni, deşi mulţi au venit şi s-au plâns că plătesc bani către condominiu, atâta timp cât nu există bec pe scară sau femeie de serviciu. Au venit solicitări din partea cetăţenilor să încheiem contracte individuale şi am procedat în consecinţă. S-a întârziat furnizarea agentului termic şi oamenii au devenit sceptici şi reţinuţi cu privire la încheierea contractelor. Şi oamenii n-au mai vrut să încheie contracte. pe de altă parte, Tulpan Ion şi cu Daniel Stoica, administratorul condominiului 54, au făcut un demers. S-au deplasat la fiecare scară de bloc, au pus afişe prin care solicitau cetăţenilor să refuze contractele, pe motiv că n-ar fi legal. Lucru greşit, eu funcţionez pe legea 51 şi 325, care se referă foarte clar la încheierea de contracte individuale. Şi e mult mai corect să închei contracte individuale. Au fost oameni ameninţaţi în condomiile respective, să nu încheie contracte, pentru că vor avea de-a face cu  ei. Eu am strâns  foarte multe plângeri de la oameni, în ideea în care iau decizia să fac o plângere penală în sensul ăsta. Eu personal am fost ameninţat de ei că nu voi  mai ieşi din centrală şi că mă aranjează ei. Nu m-au mişcat câtuşi de puţin… Ei se tem, de fapt, că dacă încheiem contracte individuale banii de la beneficiar vin direct la noi, nu mai sunt încasaţi prin condominiu. Şi au fost situaţii în care omul plătise cu mult timp în urmă şi condominiul nu le-a direcţionat către noi  zeci de zile. Aşa că e normal că nu le convine încheierea de contracte individuale. Pentru că dânşii colectează şi “uită” ulterior să depună banii la societate, motivând că au nevoie de bani pentru alte cheltuieli”.

Una dintre controversele legate de aceste contracte individuale se leagă de faptul că în cuprinsul lor este stipulat faptul că societatea de termoficare ar livra către beneficiari şi apă caldă, lucru care nu se întâmplă. Dar, potrivit lui Virgil Burcea, contractele sunt încheiate pe o perioadă mai lungă de timp şi se va face în perspectivă efortul livrării apei calde. Atunci se va factura şi apa caldă, însă până atunci, oamenii plătesc doar ceea ce consumă, adică agentul termic din calorifere.

4 Comments

  1. Mariane si Virgilius nu are nici o treaba sula cu prefectura……….

  2. poate ne spune dl director Burcea daca si-a achitat datoriile catre asociatia unde locuia pana acum cativa ani si unde locuiesc copiii dumnealui, ce face,le trimite somatie de plata…..?sau….poate ne spune cum a ajuns sa locuiasca in garsoniera din blocul 916, garsoniera care a fost repartizata sotiei sale, aceasta avand de fapt unde sa locuiasca…. ganditi-va oameni buni, sunt atatea persoane care au nevoie de o casa, care au cereri de ani de zile facute la primaria Alexandria, dar care nu avut sansa acestui”domn”. Poate conducerea Primariei ii sugereaza sa-si revizuiasca comportamentul vis-a vis de colaboratori, vecini, pentru ca, stim ce hram poarta, orasul este mic, toata lumea cunoaste pe toata lumea, iar el nu poate sa fie un exemplu pt. ca are destule tare……….

  3. Acest profitor politic este in permanenta eroare existentiala .Centrala nu are utilaje de preparare si distributie a apei calde menajere iar retelele interioare si exterioare sunt deteriorate dupa 10 ani de neutilizare.

  4. Nu sunt deloc implicat în problema respectivă. Cu toate acestea îmi exprim o idee. În sensul că şi mie mi se pare greşit faptul că în contractul individual este prevăzut acel serviciu, respectiv livrarea apei calde. Nu era mai normal ca furnizorul de servicii să nu stipuleze respectivul puncxt în contractul actual şi, ulterior, cînd se va „inventa” apa caldă şi la Alexandria, să se facă o adăugire la contractul actual? Aşa s-ar elimina controversa respectivă!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.