Social

Rău-platnicii din locuinţele sociale, masă de manevră electorală la Alexandria

Consiliul local1Monica DUMITRESCU

După ce timp de mai mulţi ani nu şi-au achitat datoriile, reprezentând chiria către Primăria Alexandria, 14 alexăndreni au fost acţionaţi în judecată şi au pierdut dreptul de a mai ocupa locuinţele sociale acordate de municipalitate. Încercarea de punere în aplicare a unei Hotărâri Judecătoreşti privind evacuarea celor 14 rău-platnici şi a familiilor acestora, miercuri, 29 aprilie, a iscat un mare scandal. Familiile ce urmau a fi evacuate, cu mic, cu mare, au pornit către sediul Primăriei Alexandria, unde începând cu ora 14.00, urma să se desfăşoare şedinţa Consiliului local, pentru a cere păsuire. Cel care le-a sugerat acest lucru şi care i-a ajutat să depună chiar şi o cerere, cu număr de înregistrare în acest sens a fost consilierul local PNL, Florin Titirişcă.

Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, a atras atenţia că sumele pe care chiriaşii din locuinţele sociale le aveau de achitat lunar erau de maxim 10% din veniturile lor, fără însă să depăşească 22 lei/cameră. Mai mult decât atât, oamenii aceştia au primit frecvent ajutoare băneşti de la municipalitate, însă cei mai mulţi dintre ei nu au achitat niciun leu pentru chirie ani la rând, ajungând să însumeze datorii, fără penalităţi, de până la 30 – 40 milioane lei vechi.

Spiritele s-au încins în Consiliul local Alexandria, Florin Titirişcă erijându-se în cel mai vehement apărător al celor ameninţaţi cu evacuarea. Din acest motiv, primarul l-a invitat să propună soluţii legale şi să nu se mai joace cu speranţele oamenilor, manipulându-i doar pentru a obţine capital electoral. “Regret că se încearcă o instrumentare politică, regret că un consilier local încearcă să instige oamenii, îşi bate joc de ei aducându-i aici şi dându-le speranţe. A te juca cu speranţele unui om este cea mai mare crimă”, a spus Victor Drăguşin.

La rândul său, Florin Titirişcă a adus acuze grave primarului, atrăgând atenţia că suma pentru care cei 14 alexăndreni şi familiile lor urmează să fie evacuaţi este derizorie pentru bugetul municipiului.

Rând pe rând, oamenii care urmează să fie evacuaţi în baza Hotărârii Judecătoreşti, obţinută de primărie, au încercat să aducă argumente pentru neplata datoriei, cerând o nouă eşalonare a datoriei. Primarul le-a explicat că este prea târziu, acest lucru puteau să-l ceară instanţei pe parcursul procesului, la care se pare că niciunul dintre aceştia nu s-a prezentat.

Odată evacuaţi, singura posibilitate pentru aceştia, în cazul în care nu au rude la care să se mute, râmâne Adăpostul temporar, unde însă nu pot rămâne mai mult de câteva luni.

Consiliul local2

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.