Social

Rapoarte prezentate sec şi directori plictisiţi, la ultimul colegiu prefectural – Punctul Diverse, singurul care a mai animat sala

Marţi, 23 iunie 2015, ora 14.00, în sala mare de Şedințe din Palatul Administrativ a avut loc şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural, organizat la nivelul Judeţului Teleorman, a cărei ordine de zi a constat în: Informare privind finanţarea prin bugetul anului 2015 a programelor naţionale de sănătate, informarea fiind prezentată de Vasile Ionescu – director executiv adjunct economic al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Teleorman, Informare privind serviciile medicale finanţate din FNUASS în anul 2015, Nicuşor Tiţă, preşedinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Teleorman fiind cel care a prezentat tipurile de servicii medicale finanţate din Fondul Naţional Unic pentru Asigurări Sociale de Sănătate, Raport privind implementarea în sistemul de învăţământ a proiectului “Valențe culturale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă” la nivelul judeţului Teleorman, a prezentat Emil Viorel Ciobanu – inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman, Informare privind evoluția pensiei medii în județul Teleorman, prezentat de Emilian Bomboe – directorul executiv al Casei Județene de Pensii Teleorman.

Şedinţa, ca de altfel toate şedinţele Colegiului Prefectural din ultimul timp, a fost anostă, toate informările şi rapoartele fiind citite sec, fără intonaţie şi pauze de respiraţie. În ciuda eforturilor prefectului Carmen Daniela Dan de a transforma aceste şedinţe în unele de interes, în care datele prezentate să atragă dezbateri şi discuţii, directorii deconcentratelor din Teleorman fac ceea ce ştiu: dau citire unor rapoarte întocmite de salariaţii direcţiilor pe care le conduc. Prezintă cifre şi date în manieră proprie, în termeni de specialitate pe care cei din sală nu numai că nu-i înţeleg, dar nici nu depun vreun efort pentru a înţelege ceva. Şi de ce i-ar interesa cum evoluează sănătatea la nivel de judeţ, de ce ar trebui să-i intereseze unde se duc banii în sănătate, de ce i-ar interesa ce presupune securitatea şi sănătatea în muncă? Nu-i interesează, dar se plâng. Că nu sunt bani de medicamente, că la spital întâmpină probleme, că locul de muncă nu este sigur. Singurul lucru care se citea pe feţele directorilor sau suplinitorilor lor, prezenţi marţi la Colegiul Prefectural, a fost dorinţa de a se termina mai repede, nici unul nu avea vreo curiozitate, toţi fiind prezenţi din obligaţie şi nu interesaţi să vadă ce se întâmplă în judeţ.

Prefectul Carmen Daniela Dan, vizibil iritată de atitudinea, atât a celor care prezentau rapoartele şi informările, cât şi de lipsa de interes afişată de restul reprezentanţilor deconcentratelor din judeţ, a intervenit în repetate rânduri pentru a cere lămuriri şi a adresat rugămintea de a prezenta rapoartele scurt, la obiect şi pe înţelesul tuturor. Rezultatul… nici unul nu s-a conformat.

Astfel, a solicitat unele precizări legate de faptul că bugetul alocat până în prezent programelor naționale de sănătate derulate prin Direcția de Sănătate Publică este mai mic în anul 2015 comparativ cu anul 2014, răspunsul fiind că au avut loc o serie de reorganizări în sistemul sanitar, dar şi din cauza modificărilor unor indicatori de finanţare. Per ansamblu, acțiunile întreprinse la nivelul județului au condus la derularea în condiții normale a acestor programe de sănătate și toate demersurile s-au reflectat în eficientizarea sistemului medical. Următoarele puncte au fost prezentate în aceeaşi manieră, doar punctul diverse a fost oarecum mai animat, cu vorbire liberă. La Diverse s-au punctat aspecte, precum mutarea sediului Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară în spațiul Inspectoratului Județean în Construcții, începând cu 1 iulie 2015, şi realizarea de lucrări de regularizare și decolmatare a râului Tecuci în comuna Dobrotești de către Sistemul de Gospodărire a Apelor în colaborare cu Primăria comunei Dobrotești, lucrări care sunt aproape de finalizare, şi derularea lucrărilor de îndiguire – regularizare – râul Valea Izvoarelor confluență cu râul Vedea, în comuna Smîrdioasa, sat Şoimu. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.