Punctul de lucru al pompierilor militari de la Drăgăneşti Vlaşca, la o lună de la operaţionalizare

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “A. D. Ghica” al judeţului Teleorman are, începând de vineri, 6 octombrie, un nou punct de lucru la Drăgăneşti-Vlaşca, ce va deservi 11 localităţi din Teleorman şi Giurgiu, respectiv Drăgăneşti Vlaşca, Comoara, Văceni, Bujoreni, Prunaru, Dârvaşi, Botoroaga, Tîrnava, Călugăru, Tunari şi Valea Cireşului, cu aproape 12.000 de locuitori şi o suprafaţă de aproximativ 25.000 de ha.

La o lună de la operaţionalizarea acestuia, inspectorul şef al ISU “A. D. Ghica” , col. Marius Stancu a făcut o analiză a activităţii şi a vorbit, totodată, despre alte trei puncte de lucru pe care pompierii teleormăneni le vor operaţionaliza în mediul rural.

Astfel, potrivit inspectorului şef al ISU “A. D. Ghica”, în luna scursă de la inaugurarea punctului de lucru de la Drăgăneşti Vlaşca, 44 de cetăţeni din localităţile Drăgăneşti Vlaşca, Comoara, Văceni, Bujoreni, Prunaru, Dârvaşi, Botoroaga, Tîrnava, Călugăru, Tunari şi Valea Cireşului au beneficiat de serviciile salvatorilor teleormăneni, atât din punct de vedere al intervenţiei la incendii, accidente rutiere şi alte situaţii de urgenţă, cât şi din punct de vedere al acordării primului ajutor calificat prin intermediul paramedicilor SMURD.

“Am avut 44 de intervenţii, dintre care 40 au fost ale substaţiei SMURD, în principiu au fost intervenţii ale SMURD în localităţile Drăgăneşti Vlaşca, Comoara, Văceni, Bujoreni, Prunaru, Botoroaga, Târnava, Călugăru, Tunari, Valea Cireşului şi, de asemenea, am avut şi patru intervenţii ale colegilor de la stingere, cum le spunem noi, a fost vorba despre un incendiu cu o victimă în localitatea Târnava, o salvare de animale, un incendiu de vegetaţie uscată şi un accident rutier. Ce este îmbucurător, practic timpul de răspuns al instituţiei noastre în acea zonă până la operaţionalizarea punctului de lucru era undeva între 30 şi 35 de minute, air acum am ajuns la 7-8 minute. A fost şi este primul proiect pe care l-am încheiat cu succes”, a spus col. Marius Stancu.

Punctul de lucru Drăgăneşti Vlaşca este deservit de 28 de salvatori, dintre care 15 cu competenţă de paramedic, toţi având cursul de formare în acordarea primului ajutor calificat, descarcerare şi operaţiuni de salvare la Centrele de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă din ţară.

Deoarece punctul de lucru nou înfiinţat în Drăgăneşti Vlaşca uşurează misiunea pompierilor militari, în urma unei evaluări, conducerea ISU “AD Ghica” a luat decizia înfiinţării a altor subunităţi în trei locaţii din mediul rural.

“Suntem preocupaţi şi de derularea celorlalte trei proiecte pe care le avem cu autorităţile din mediul rural unde vom deschide puncte de lucru, deja lucrurile sunt foarte avansate la Talpa, iar localitatea Slobozia Mândra vine şi ea în forţă din spate, în sensul în care credem că în această iarnă se vor finaliza toate documentele şi toate avizele astfel încât la începutul primăverii să începem efectiv construcţia clădirii şi, de asemenea, la Conţeşti suntem tot la faza de proiecte şi documente şi încercăm şi acolo ca, odată cu venirea primăverii, să demarăm lucrările. Şi vom avea o distribuţie mult mai judicioasă a pompierilor şi, când vorbesc de pompieri, vorbesc şi despre colegii mei care participă efectiv la stingerea incendiilor, şi despre colegii de la SMURD, astfel că vom avea o distribuţie mult mai judicioasă a echipamentelor pe care noi le avem, cât şi a resurselor de care dispunem, a personalului propriu”, a mai preciat col. Marius Stancu. (Violeta Mocanu)

 

Leave a Comment

*

code