Social

Puncte de prim-ajutor în Piața Peco și Piața Unirii, ca urmare a temperaturilor extrem de ridicate

Având în vedere creșterea temperaturii în perioada următoare, Primăria Municipiului Alexandria amenajează puncte de prim-ajutor în Piața Peco și Piața Unirii, cu personal de specialitate, între orele 11:00-17:00. Această măsură este necesară pentru gestionarea eficientă a situațiilor în care cetățenii pot fi afectați de caniculă.

Pe lângă recomandările privind alimentația corespunzătoare și consumarea lichidelor (între 2 și 4 litri pe zi), persoanele cu afecțiuni cronice, care fac tratamente, sunt atenționate să-și ia medicamentele în mod regulat, cu multă apă.

De asemenea, se recomandă folosirea serviciilor medicale spitalicești sau de urgență doar în cazuri justificate, fiind indicat un apel telefonic la medicul de familie pentru problemele curente de sănătate. Cât despre copii, cetățenii sunt atenționați să nu îi lase în mașină nesupravegheați, iar în cazul copiilor sub 3 ani, nu este indicat să fie scoși afară în general, însă este în regulă înainte de ora 09:00 dimineața și după ora 20:00.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.