Social

Punctaje modeste obţinute de candidaţii teleormăneni la examenul de rezidenţiat – din 9 candidaţi au promovat 5

Peste 80% dintre candidaţii care au susţinut examenul de rezidenţiat în centrul universitar din Bucureşti l-au promovat, şi anume din cei 1.896 de candidaţi înscrişi la examen, 1.528 au întrunit punctajul minim de promovare în toate cele trei domeniile: medicină, medicină dentară şi farmacie.

Potrivit Comisiei Locale de Rezidenţiat a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, în urma examenului, punctajul maxim realizat în domeniul medicină, a fost de 941 de puncte, în timp ce punctajul minim de promovare a fost de 564 de puncte, adică 60% din punctajul maxim realizat, conform legislaţiei după care s-a desfăşurat concursul de intrare în rezidenţiat. Din cei 1.474 de medici înscrişi, 1.181 au promovat concursul naţional de rezidenţiat şi îşi pot alege specialitatea duminică, 2 decembrie. Din Teleorman, la această categorie, medicină, s-au înscris 6 medici, dintre care doar trei au promovat examenul, cu 631 puncte, cel mai mare punctaj, 588 şi 585 de puncte următorii clasaţi, cei care nu au reuşit să treacă de pragul de 564 de puncte obţinând în ordinea descrescătoare 551 puncte, 531 şi respectiv 524 de puncte.

În domeniul medicinei dentare, punctajul maxim realizat în centrul universitar bucureştean unde au susţinut examenul şi candidaţii înscrişi pentru Teleorman a fost de 860 de puncte. În urma calculelor, punctajul minim de promovare a fost de 516 puncte. La concursul de rezidenţiat în medicină dentară au participat 303 candidaţi, 232 dintre aceştia reuşind să îl promoveze, din Teleorman 3 medici s-au încris la această categorie, dintre aceştia, doi au promovat cu 703, respectiv 564 de puncte, cel de al treilea obţinând doar 418 puncte, cu aproape 100 de puncte sub limita minimă.

În toate centrele universitare, repartiţia va avea loc duminică, 2 decembrie 2012, şi, conform metodologiei, locurile şi posturile publicate la concurs vor fi alese în ordine descrescătoare a punctajului obţinut. De asemenea, candidaţii vor semna în listele special întocmite în acest sens pentru locul sau postul ales. Candidaţii sunt nevoiţi să aibă asupra lor în momentul repartiţiei un act de identitate în termen de valabilitate. Cu toate acestea, cei care nu se pot prezenta, pot delega un împuternicit care se va prezenta cu propriul act de identitate şi cu actul notarial de împuternicire. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.