PSD Teleorman și-a desemnat delegații pentru Congres

183 de social-democrați au luat parte la Conferința Extraordinară a Partidului Social Democrat Teleorman, în cadrul căreia au fost desemnați cei 50 de delegați ce vor reprezenta organizația la Congresul Extraordinar în care va fi aleasă noua conducere a PSD. Au luat parte la întâlnirea ce s-a desfășurat, miercuri, în sala de ședințe a Primăriei Alexandria, secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, președintele organizației județene a PSD, Adrian Gâdea, președintele OFSD Viorica Dăncilă, senatorul PSD Carmen Dan, deputații Valentin Boboc, Petre Cioabă și Violeta Răduț, președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, președintele OFSD Teleorman Tatiana Sandu, dar și primarii municipiilor și orașelor din județ, Victor Drăgușin, Cîrciumaru Valerică, Petre Pârvu, Dănuț Cuclea și Nicolae Bădănoiu, primari PSD ai localităților rurale, consilieri județeni și locali ai social-democraților.

“Dragi colegi, în Comitetul Executiv Național ce a avut loc în 23 decembrie, după o formulă discutată și aprobată în acel CEX, organizației noastre i-au revenit 50 de delgați și pot să spun că suntem printre organizațiile cu cei mai mulți delegați. Săptămâna trecută, în Biroul Permanent Județean al PSD Teleorman, am stabilit de comun acord criteriile în funcție de care să fie desemnați cei 50 de delegați. Și am stabilit ca din această delegație să facă parte membrii Biroului Permanent Județean, colegii parlamentari, doamna Viorica Dăncilă și, sigur, colegii primari în ordinea descrescătoare a procentelor ce au fost obținute la alegeri”, a explicat Adrian Gâdea, președintele PSD Teleorman, în deschiderea Conferinței Extraordinare a partidului.

Referitor la Congresul PSD în cadrul căruia va fi aleasă noua conducere a social-democraților, Adrian Gâdea a precizat că „este vorba despre un congres în care nu trebuie să se vorbească despre funcții, ci despre reguli și principii care să consolideze partidul și să recâștige încrederea cetățenilor, un congres în care trebuie să se vorbească despre continuarea lucrurilor bune care s-au făcut, despre modernizarea și eficientizarea partidului cu scopul de a câștiga viitoarele alegeri, locale și parlamentare”.

După ce a lăudat organizația județeană a PSD, pentru rezultatele foarte bune obținute în alegeri, precum și pe liderul PSD Teleorman, Adrian Gâdea, pentru care “are o stimă” și cu care a colaborat exemplar la conducerea Ministerului Dezvoltării, în guvernarea PSD, Paul Stănescu a vorbit despre congresul ce va avea loc la finalul lunii februarie, despre măsurile ce vor trebui luate în partid pentru a recâștiga încrederea oamenilor, dar și despre greșelile politice pe care le-au făcut liderii social-democrați.

“Eu vreau să vă spun că nu ne-a bătut PNL. Eu sunt foarte sincer, noi ne-am bătut, nu ne-au bătut ei. Prin modul de abordare al politicilor publice pe care le-am scos în față. Ei tot la 20% vor fi, o să vedeți…”, a precizat Paul Stănescu, la Alexandria.

În ceea ce privește Congresul PSD ce va avea loc spre finalul lunii februarie, Paul Stănescu a spus că este unul extraordinar, în cadrul căruia va fi aleasă o conducere ce va avea mandat până în toamna anului 2021, când va avea loc Congresul ordinar, pentru care vor fi organizate alegeri de la bază.

“Eu cred că PSD trebuie să aleagă ce crede că are mai bun, cei mai buni oameni. Este o perioadă grea, am pierdut două rânduri de alegeri, în condițiile în care eram obișnuiți să fim mereu în față… La Congres nu va fi o luptă pentru funcții, pentru că dacă va fi o luptă pentru funcții, PSD va pierde. Trebuie să fie adusă în față cea mai bună echipă a partidului”, a mai spus Paul Stănescu.

 

 

Leave a Comment

*

code