“PSD nu susține legea privind autonomia Ținutului Secuiesc!” – deputatul PSD de Teleorman, Violeta Răduț

Informațiile conform cărora proiectul de lege referitor la autonomia Ținutului Secuiesc a fost adoptat tacit în Camera Deputaților au inflamat spiritele pe scena politică, și nu numai. Pe de o parte, președintele Iohannis nu a ratat prilejul să nu-i atace pe social-democrați, acuzându-i că “au vândut țara ungurilor”, de cealaltă parte, reprezentanții PSD susțin, cu subiect și predicat, că nu sunt de acord cu proiectul de lege și că vor vota împotrivă în Senat, care este camera decizională.

Și deputatul PSD de Teleorman, Violeta Răduț, susține, într-o postare publică, faptul că proiectul de lege nu a fost votat în Camera Deputaților ci a trecut pentru că ajunsese la termenul de adoptare tacită, parlamentarii fiind, o bună perioadă de timp, în imposibilitatea de a se reuni în plen, activitatea Parlamentului fiind “bulversată” după ce un parlamentar al Partidului Național Liberal a fost depistat ca fiind infectat cu noul coronavirus.

“PSD NU SUSȚINE LEGEA PRIVIND AUTONOMIA ȚINUTULUI SECUIESC! PSD va vota ÎMPOTRIVA acestui proiect de lege și îl va RESPINGE urgent la Senat, cameră decizională.
Iohannis manipulează în mod grosolan, într-o încercare disperată de deturnare a atenției de la prostiile pe care le face “guvernul meu” și de la fake-news-urile pe care le enunță chiar el și care, apoi, sunt demontate.
Acum, minte că PSD susține autonomia Ținutului Secuiesc. Nimic mai neadevărat.
Proiectul de lege respectiv a avut avize negative și rapoarte de respingere de la comisii. Faptul că a trecut în mod tacit de Camera Deputaților nu înseamnă că PSD este de acord cu el. Deși liberalii joacă acum cartea naționalismului, proiectul a ajuns la termenul de adoptare tacită tocmai din vina lor.
Și președintele, și liberalii uită, se pare, că tocmai din cauza unui liberal, care a venit infectat cu coronavirus în Parlament, nu s-a mai putut întruni plenul, ședințele nu s-au mai putut ține la timp, iar pentru desfășurarea ședințelor on-line era nevoie de punerea la punct a logisticii necesare”, susține deputatul de Teleorman.

4 Comments

 1. Obserbator says:

  Marcel Ciolacu, în dialog cu Ion Cristoiu:
  “Ion Cristoiu: Ce a urmărit operaţiunea?

  Marcel Ciolacu: Acum eu cu permisiunea dumneavoastră aş da o justificare şi din funcţia de preşedinte al Camerei. Noi am avut un singur vot fizic în Parlament în această perioadă, pînă să treacă procedural de Camera Deputaţilor, cel cu investirea Guvernului. După acest vot am mai avut un alt vot al plenului reunit, cel cu primul Decret de stare de urgenţă. Pe urmă două săptămîni noi nu am mai avut nici un sistem de vot în Parlament. Am făcut cu STS-ul sistemul de vot după două săptămîni, cînd Parlamentul a început să funcţioneze normal şi să aibă sistem de vot de la distanţă. Şi aici s-a pierdut o săptămînă pînă a trecut tacit legea. Posibil să fie şi o scăpare de-a mea. Puteam să fac pentru ea. Pentru o lege de respingere nu se face o procedură telefonică de opt ore numai să arăţi că domne’, nu a fost o lege, cum să zic, să fi avut vreodată şansă să treacă prin Parlament. Politic eu îmi asum scăparea că trebuia să organizez un vot telefonic pentru această lege de respingere, să nu treacă tacit. Dar cred că cel mai bine a procedat preşedintele Senatului în acest moment. La o zi s-a făcut vot în plenul Senatului şi s-a închis subiectul.“

 2. balanel says:

  Daca nu-l sustine,inseamna ca Ciolacu ,este retard si trebuie sa-si dea demisia urgent!Trebuie sa aiba securistii,si alt candidat la presedentia partidului,ca sta a dat-o rau de gard!

 3. TRAIAN says:

  Are dreptate doamna. PSD nu a SUStinut legea asta ci a facut sa fie aprobata tacit prin JOSnicie.

 4. OBSERVATOR says:

  DEPUTATUL PSD DE TELEOMAN, Violeta Raduț MINTE cu un tupeu fară margini!
  Minciunile Violetei Raduț, denunță un suflet slab, o minte neputincioasă, o natură vicioasă.
  Ești purtător de cuvânt al PSD?
  NU!!!!!
  Ești un Deputat PSD de Teleoman, care trăiește într-o minciună fară limite, și în viata particulara și în cea profesională!
  Minciunile și înșelăciunea sunt refugiul proștilor și lașilor!
  Din 3.03.2020 Raportul NEGATIV a zăcut în sertarele Biroului Camerei Deputaților, adică la Marcel Ciolacu.
  Rușine!!!!!!
  Sper ca PNL să dezvaluie în Parlament această minciună ordinară!

Leave a Comment

*

code